Wikipedia:Kommentarer om administrationen av Wikipedia

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Detta är en diskussionssida ägnad åt svenskspråkiga Wikipedias administration, till exempel ärenden från Wikipedia:Begäran om åtgärder eller Wikipedia:Begäran om IP-kontroll.

En diskussion kan inledas direkt här på sidan eller flyttas hit från annan plats.

Denna sida arkiveras av en robot efter 7 dygn.

Disney[redigera | redigera wikitext]

Är 83.250.196.165 (diskraderade bidragloggar omwhois) en gammal bekant? Edaen (diskussion) 17 juni 2018 kl. 13.42 (CEST)

Radering av IAB-diskussionssidor[redigera | redigera wikitext]

Angående diskussionen på WP:BOÅ om begäran om återställnig av raderade diskussionssidor som skapats av InternetArchiveBot, föranledd av Tostarpadius och riktad till bl.a(?) YesDi och mig. Jag har raderat ett antal sådana diskussionssidor sedan jag granskat IAB-rdigeringen och antingen bedömt den vara korrekt, eller oftare, justerat den på ett eller annat sätt. När jag raderat diskussionssidan har jag noterat det i raderingskommentaren. Jag tror det finns stöd för att ta bort sådana inaktuella sidor, men alltså inte utan att redigeringen granskats. Sedan skulle jag själv hellre ha sett en mall invid uppgiften i själva artikeln, som lade artikeln i en åtgärdskategori, än denna nedskräpning av diskussionssidorna, men dit har vi ju inte kommit ännu. Taxelson (diskussion) 17 juni 2018 kl. 18.58 (CEST)

Det som inte alls känns bra är att flytta IAB:s meddelande till en undersida. Om det inte finns något i artikeln eller diskussionssidan som pekar på undersidan så kommer den ”aldrig” att hittas och är tämligen värdelös. 1734 års lag är en sån sida. Kitayama (diskussion) 17 juni 2018 kl. 19.12 (CEST)
Det går att samla botmedelandena i en kategori varifrån det går att hitta och systematisera åtgärder. Edaen (diskussion) 17 juni 2018 kl. 19.14 (CEST)
Stöder radering om man kollat länkarna. /NH 17 juni 2018 kl. 20.07 (CEST)
Att ta bort diskussionssidor med länkar som är kontrollerade ser jag som okontroversiellt och önskvärt. Jag ser gärna någon ytterligare åtgärd så vi slipper diskussionssidor med oändliga meddelanden från boten. /Ariam (diskussion) 17 juni 2018 kl. 20.12 (CEST)
Jag har inte heller några problem med raderingen enligt ovan, även om jag också gärna hade sett åtgärder för att förhindra/minska alla diskussionsmeddelandena (samtal med InternetArchiveBot kanske, även om dess ägare förvisso inte förenklat processen med felrapportering och liknande kontakter). Gör vi ingenting åt IAB:s skrivglädje, så kommer vi ju att ägna mycken tid åt sådant som bättre kunnat användas åt konstruktivt arbete. Men det hör ju strängt taget inte hit. / TernariusD 17 juni 2018 kl. 20.20 (CEST)
Att radera dessa meningslösa och missriktade diskussionssidor efter att arkivlänkarna granskats och eventuellt åtgärdats är ett bra initiativ. Synd bara att möjligheten bara är förbehållen administratörer. Jag skulle kunna fylla BOÅ med begäran om samma åtgärd av samma skäl av ett stort antal diskussionssidor. /Ascilto (diskussion) 17 juni 2018 kl. 21.00 (CEST)
{{radera}} är enklare än BoÅYger (diskussion) 17 juni 2018 kl. 21.02 (CEST)

Jag tolkar samtalet ovan som att det finns stöd för åtgärden. Jag beklagar detta, men böjer mig för konsensus. Tostarpadius (diskussion) 18 juni 2018 kl. 07.39 (CEST)

Tom" redigeraren[redigera | redigera wikitext]

46.227.72.88 (diskraderade bidragloggar omwhois)

Detta Ipnummer har förekommit i olika skepnader, just nu leker använden oändligt i Sandlådan, tidigare var det massor med bilder på en undersida till sin användarsida. Inget skadas så inget självklar blookera fall, men ändå bör vi det bara vara eller ej?Yger (diskussion) 19 juni 2018 kl. 13.06 (CEST)

Nej, definitivt inte. Det måste finnas gränser även för sådant. Tostarpadius (diskussion) 19 juni 2018 kl. 13.30 (CEST)