Wirbelwind

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Wirbelwind[1]
Wirbelwind
Generella egenskaper
Typ Luftvärnskanonvagn
Besättning 5
Längd 5,92m
Bredd 2,9m
Höjd 2,76m
Vikt 22 ton
Tillverkare Ostbau
Skydd och beväpning
Skydd 10-80mm
Primär beväpning 2cm Flakvierling 38
Sekundär beväpning 7,92mm ksp MG34
Mobilitet
Motor Maybach HL 120 TRM
Växellåda 6 framåt, 1 bakåt
Hastighet på väg 38 km/t
Räckvidd 200km

Wirbelwind (ty "Virvelvind"), även Flakpanzer IV (FLAK - förkortning av Flieger Abwehr Kanone, luftvärnskanon) var en tysk luftvärnskanonvagn från andra världskriget byggd på Panzer IV-chassi.


Utveckling[redigera | redigera wikitext]

Wirbelwind togs fram för att möta det alltmer ökande hotet från det allierade flyget som mycket allvarligt försvårade de tyska pansarförbandens operationer under senare hälften av andra världskriget. Att kanonen var byggd på ett stridsvagnschassi innebar att den kunde följa med pansarförbandens snabba rörelser, vilket var själva grundtanken med vapensystemet.

Egenskaper[redigera | redigera wikitext]

Beväpningen utgjordes av fyra 20 mm automatkanoner monterade i ett torn samt en kulspruta i chassit. Besättningen var fem man.

Wirbelwind tillfördes de tyska pansardivisionernas pansarregementen under 1944-45. De första vagnarna sattes in i Normandie sommaren 1944. Trots att Wirbelwind var en lyckad konstruktion producerades den i ett för litet antal för att ha någon egentlig inverkan på kriget.

De fyra 20 mm kanonerna var, förutom mot flygplan, mycket effektiva även mot markmål.

Efter andra världskriget utvecklade Sovjetunionen luftvärnskanonvagnen ZSU-23-4 som har vissa likheter med Wirbelwind. Den moderna svenska motsvarigheten är luftvärnskanonvagn 90.

Bevarade exemplar[redigera | redigera wikitext]

  • CFB Borden Kanada

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Peter Chamberlain, Hilary Doyle (1999). Thomas L. Jentz. red. Encyclopedia of German Tanks Of World War Two (andra). Arms & Armour. ISBN 1-85409-518-8 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]