Användare:Briing

Från Wikipedia
Wikipedia:Babel
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
ru-3 Этот участник свободно владеет русским языком.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Sök användare efter språk

Jag heter Britt-Marie Ingdén-Ringselle, är tredje generationens stockholmare, arbetar på bibliotek sedan 1978 och som ungdomsbibliotekarie sedan 2005 och tycker fortfarande att jag har världens roligaste jobb. :-)

På fritiden översätter jag framförallt rysk fantasy till svenska. Mest Nick Perumovs Svärdens väktare.

Jag känner mig fortfarande rätt ny på wikipedia och mycket glad över att förlita mig på hjälp av min mentor Paracel63 som kan det mesta. :-)

Det jag vill bidra med på wikipedia är främst artiklar om slavisk och rysk mytologi, särskilt de slaviska gudarna och information om Nick Perumov och hans böcker samt nya fenomen som t ex antikaféer och QR-kodning.

Bland annat har jag ägnat tid åt en omfattande artikel om Rus och Kievrus, även kallat Kievriket, som med andra wikiartiklar inom ämnet ger en bakgrund till vad som händer i Ukraina.

En av mina artiklar handlar om den underbare ryske romanssångaren Aleksandr Vertinskij (här kan man lyssna på hans sånger).

Under hösten 2014 reste jag en del, varit i Helsingfors och lagt upp bilder på entrén till Georgsgatans underbara simhall och disktorkskåpet i Villa Kivis strandbyggnad (se diskställ).

I Reykjavik på Island skrev jag en kortare artikel om författarförbundets Gunnarshus.

Efter en fantastisk resa till Japan samlar jag ihop de många intrycken och funderar på vilka artiklar jag ska börja med:-)

Under tiden skriver jag utökningar av angelägna artiklar, som exempelvis bibliotekspionjären Valfrid Palmgren och oförglömliga Vladimir Vysotskij.

Jag har även utökat artiklarna om den ryska poeten Anna Achmatova, hennes förste make Nikolaj Gumiljov, även han poet, men tyvärr hittills relativt okänd i Sverige, och deras son Lev Gumiljov, som blev arresterad sammanlagt 4 gånger pga sina berömda föräldrar. Artikeln om Andrej Platonov utökade jag då Kajsa Öberg Lindsten fick priset Årets översättning 2016 för översättningen av Platonovs Tjevengur.

Under senaste tiden har jag skrivit artiklar om den ryske författaren och journalisten Sergej Lebedev, som skriver om spåren efter Stalinterrorn, och historikern och medborgarrättsaktivisten Jurij Dmitrijev, som sitter fängslad pga falska angivelser för sina avslöjande av terroroffrens massgravar.

Senast har jag utökat artikeln om den banbrytande undersökande svenska journalisten Ester Blenda Nordström, ett mycket fascinerande kvinnoöde.

Rutor