Joakim Jennefors

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Bo Joakim Jennefors, född den 10 juni 1966, är en svensk skådespelare, sångare, musikalartist och kompositör. Han är gift med röstskådespelerskan Charlotte Ardai Jennefors och tillsammans har de döttrarna Mikaela och Amanda.

Jennefors är utbildad vid Södra Latins musiklinje i Stockholm och debuterade 1986 i rollen som Gabriel i musikalen RingoGöta Lejon i Stockholm. Som sångare/skådespelare har man kunnat se honom i diverse huvudroller i musikaler som West Side Story som Tony, Les Misérables som Enjolras, Kristina från Duvemåla som Karl Oskar, samt i Chess.

Jennefors har lånat ut sin röst till många svenskt dubbade filmer och har regisserat dubbningen i flertalet filmer såsom Spielbergs Tintin, Lorax, Upp, Toy Story 3, Narnia-filmerna, Familjen Robinson, Ringaren i Notre Dame, Vilddjuren och Herbie: Fulltankad.

Musikaliskt ansvarig har han varit i produktioner som Bilar 2, Trassel, Lilla kycklingen, filmerna om Tingeling, Kalle och chokladfabriken, Happy Feet och Happy Feet 2, Tarzan 2 och Bambi 2. Han har också skrivit filmmusiken till Pernilla Hinsefelts prisbelönta animerade kortfilm "SCHACK" och även musiken till trailern för ZON 261.

Han sjöng även i den svenska versionen av det första Pokémon-ledmotivet.[1]

Roller[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.dubbningshemsidan.se/sangtexter/index.php?titel=59

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]