Hoppa till innehållet

Anne Frank: The Whole Story

Från Wikipedia
Anne Frank: The Whole Story
GenreBiografi
Drama
RegissörRobert Dornhelm
ManusMelissa Müller
Kirk Ellis
SkådespelareBen Kingsley
Hannah Taylor-Gordon
Speltid190 min
LandUSA USA
Tjeckien Tjeckien
SpråkEngelska
IMDb Elonet

Anne Frank: The Whole Story är en amerikansk-tjeckisk TV-serie i två delar från år 2001. Serien regisserades av Robert Dornhelm och är baserad på Anne Franks dagbok.

Andra världskriget pågår. Nederländerna har ockuperats av nazisterna, och de två judiska familjerna Frank och Van Pels går under jorden för att gömma sig undan nazisterna. De gömmer sig i ett rum ovanför en fabrik och de får inte gå ut. De måste smyga omkring och viska, för minsta ljud kan uppfattas av fabriksarbetarna.

Det enda de kan göra är att invänta krigets slut, och de följer alla händelser via nyhetssändningar på radion. Mitt i allt detta sitter Anne Frank och för dagbok och berättar om hur de har det.

Ursprungligen var det tänkt att Steven Spielberg skulle vara exekutiv producent. Men Spielberg hade fått ett brev från släktingar till Anne Frank, och de bad honom att ta avstånd från serien eftersom vissa delar av den inte stämmer överens med verkligheten. Så Spielberg avböjde erbjudandet om att arbeta med filmen.[1]

Rollista i urval

[redigera | redigera wikitext]
  1. ^ ”Spielberg 'ditches' Anne Frank series” (på engelska). BBC News. 8 november 2000. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/1013728.stm. Läst 26 december 2016. 

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]