Black Veil Brides

Från Wikipedia
Black Veil Brides
Black Veil Brides i musikvideon till "Rebel Love Song", 2011. Från vänster till höger: Jeremy "Jinxx" Ferguson, Ashley Purdy, Andy Biersack, Christian "CC" Coma och Jake Pitts.
BakgrundUSA Hollywood, Kalifornien, USA
GenrerGlam metal, hårdrock, chockrock, metalcore[1][2][3][4][5]
År som aktiva2006
SkivbolagLava, Universal Republic, StandBy
WebbplatsOfficiell webbplats
Medlemmar
Andy Biersack
Ashley Purdy
Jinxx
Jake Pitts
Christian "CC" Coma
Tidigare medlemmar
(se nedan)
Logotyp
Utmärkelser
Kerrang! Award för bästa singel (2012)

Black Veil Brides är ett amerikanskt rockband från Hollywood, Kalifornien. Gruppen bildades ursprungligen i Cincinnati, Ohio år 2006, och består av Andy Biersack (sång), Jake Pitts (sologitarr), Jinxx (kompgitarr, violin) och Christian "CC" Coma (trummor). Black Veil Brides är kända för sitt användande av svart smink, kroppsmålning, svart nitklädsel som inspirerades av Kiss och Mötley Crüe, såväl som ett antal andra 80-tals glam metal-band. De slutade med sminket under slutet av 2012

Historia[redigera | redigera wikitext]

We Stitch These Wounds (2009–2011)[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Set the World on Fire

I september skrev Black Veil Brides, med nuvarande namn, skivkontrakt med det självständiga skivbolaget StandBy Records.[6] Skrivprocessen för en turné och en skiva började genast. I december 2009 inledde bandet sin första USA-turné med titeln "On Leather Wings".

Gruppens debutalbum We Stitch These Wounds släpptes den 13 juli 2010 och sålde över 10 000 enheter under sin första vecka, och nådde plats 36 på Billboards Top 200-lista, samt plats 1 på Billboards Independent-lista.[7][8] Sent 2010 åkte Black Veil Brides på turné med banden The Birthday Massacre, Dommin och Aural Vampire.[9][10]

Jason Flom, chef på skivbolaget Lava Records, fick upp ögonen för Black Veil Brides när John Kirkpatrick, chief music officer på Hot Topic, berättade för honom om det otroliga surret som byggdes upp kring bandet, och deras t-shirt sålde näst mest i hela länet vid tidpunkten.[11] Vad som var än mer imponerande var att de hade byggt upp sin stora skara följare på egen hand, såsom att själv betala för sina videos.[11] När Flom sedan hörde deras musik och träffade gruppen, insåg han att de var precis vad han hade letat efter, och berättade senare för HitQuarters:

Flom gjorde senare en deal med Neil Sheehan, grundare av StandBy Records, för att signera bandet till Lava.

Black Veil Brides-medlemmarna Jake Pitts (vänster) och CC (höger) vid en signering.

Black Veil Brides supportade Murderdolls under deras "God Save the Scream Tour" 2011 och turnerade även runt om i Amerika under AP Tour från den 18 mars till den 6 maj.[12] Bandet fortsatte till Vans Warped Tour, som satte igång den 24 juni 2011 och avslutades den 14 augusti samma år.[13] Men, den 18 juni ramlade Andy från en pelare medan han uppträdde och bröt sina revben, vilket fick dem att missa den första veckan av turnén.[14] Bandet uppträdde även på festivaler såsom Download Festival i England[15] och Bamboozle.[16] I juni 2011 spelade bandet även på Rock am Ring-festivalen vid racerbanan Nürburgring i Nürburg, Tyskland.[17] Den 20 april avslöjades det att bandet hade vunnit Revovler Magazine's Golden Gods Award för "Bästa nya artist", titeln som Kerrang!s "Bästa nykomling" och nominerades till Kerrang!s "Bästa internationella nykomling".

Set the World on Fire[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel: Set the World on Fire

Bandet andra studioalbum, Set the World on Fire släpptes den 14 juni 2011 via Lava Records/Universal Republic. Albumomslaget släpptes i april.[18][19] Titelspåret från Set the World on Fire planerades att användas i filmen Scream 4. När de fick reda på att låten inte skulle användas i filmen, släppte bandet ett uttalande och en förlängd förhandslyssning.[20] Det gjorde officiellt den 23 maj att låten skulle användas i filmen Transformers: De besegrades hämnd.[21]

Ett snutt av albumets huvudsingel, "Fallen Angels", släpptes sent i april.[22] Den släpptes sedan helt i Storbritannien den 1 maj och i Sverige den 9 maj. USA-releasen sköts fram från 3 maj[23] till 10 maj och släpptes gratis tillsammans med förhandsbokningen av Set the World on FireItunes. Eftersom "Fallen Angels" blev försenad, släppte bandet en förhandslyssning av låten "Youth and Whisky" den 3 maj.[24] Albumets nästa singel blev "The Legacy", tillsammans med en musikvideo filmad av Patrick Fogarty som hade premiär på Youtube den 6 juni 2011. Deras tredje singel från Set the World on Fire blev "Rebel Love Song", som också hade en musikvideo regisserad av Patrick Fogarty. Videon släpptes på Youtube den 19 oktober. Den 25 oktober meddelade bandet att de behövde ställa in turnédatum på grund av "vissa skäl". Det visade sig senare att det var på grund av att Andy hade brutit sin näsa under ett uppträdande.[25] Trots skadan, som var illa nog för folk att märka att han hade svårt att andas och prata, var han fast besluten om att avsluta konserten. Efter ett besök från en läkare, blev han tillsagd att ta det lugnt i några veckor för att läka och vila. De meddelade att de skulle återvända till början av Buried Alive Tour tillsammans med Avenged Sevenfold, Asking Alexandria och Hollywood Undead[26].

Det meddelades via Andys Twitter att de skulle släppa en EP betitlad "Rebels". De släppte en trailer på Youtube där Andy sågs spela in sången till deras cover-version av låten "Rebel Yell" av Billy Idol, som skulle medverka på EP:n. En annan trailer för EP:n släpptes, där Andy ger lite mer detaljer om den. Den tredje och sista trailern för EP:n släpptes den 14 november, där Andy går in på detalj om låten "Coffin" som var en överbliven låt från deras tidigare album Set the World On Fire som skulle släppas på EP:n. I en intervju med Chris Droney från Glasswerk National, antydde de att en gäst-gitarrist skulle medverka på EP:n,[27] som visade sig vara Zakk Wylde från Ozzy Osbourne och Black Label Society, som spelar gitarrsolot på cover-versionen av "Unholy", ursprungligen framförd av Kiss. Rebels släpptes den 12 december 2011.

Wretched and Divine (2012)[redigera | redigera wikitext]

En ny Black Veil Brides-låt, betitlad "Unbroken", medverkade på soundtracket till filmen The Avengers, den 1 maj 2012.[28][29] Låten kommer även att medverka på deras kommande album under 2012.

Angående bandets nästa album, berättade gitarristerna Jinxx och Jake i en intervju med Chris Droney från Glasswerk National att bandet konstant skriver ny musik och planerar att spela in sitt nästa studioalbum i april 2012.[27] Den 18 februari tweetade Jake "Amazing stuff. This next record is going to kick your arses." Under en intervju i februari 2012 meddelade Ashley att bandet tredje studioalbum är planerat att släppas i slutet av 2012.[30] Andy sa i en intervju på Download Festival att "Vi har spelat in tre låtar. Vi har satt en deadline att bli klara med albumet till slutet av augusti. Vi har 20 till 30 låtar skriva och vi begränsar antalet nu. John Feldmann producerar den. Det kommer att bli mer av en punkrock-skiva än någonting vi gjort tidigare. Social Distortion möter Metallica."[31] Den 2 maj hade bandet följande att meddela: "Från och med idag har vi officiellt börjat spela in vårat nya album som kommer att släppas den 30 oktober!"[32] Den 4 september meddelade Andy att de var klara med inspelningen av albumet: "Trackingen är avslutad inför det nya albumet! Fortfarande lite saker att göra klart men jag är så glad, exalterad & stolt över det här albumet!"[33] Den 13 juni släpptes musikvideon till låten "Coffin", från Rebels-EP:n.

Under hösten 2012 meddelades det att deras tredje studioalbum skulle skjutas fram från 30 oktober 2012 till någon gång i januari 2013. Den 8 oktober avslöjades albumets omslag samt albumets titel, Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones. Albumet blev tillgängligt för förhandsbokning den 31 oktober (Halloween).[34][35] Omslaget för Wretched and Divine målades av Richard Villa, som även målade omslagen för We Stitch These Wounds, Set the World on Fire och Rebels.[36] En låt från det kommande albumet, betitlad "In the End", medverkade som en av signaturlåtarna för WWE:s Hell in a Cell.[37] Bandet kommer att ge sig ut på en nordamerikansk turné vid namn "The Church of the Wild Ones" för att stödja albumet. Låten "In the End" kommer att vara bandets huvudsingel, och finns tillgänglig för nedladdning för alla som förhandsbokar albumet från Itunes. Den 29 oktober offentliggjorde bandet albumets officiella låtlista samt releasedatum.[38]

Bandmedlemmar[redigera | redigera wikitext]

Black Veil Brides bildades år 2006 i Cincinnati, Ohio och bestod då av Andy Biersack, Johnny Herold, Nate Shipp, Chris Riesenberg och Phil Cenedella. Bandet genomgick ett flertal medlemsförändringar (när musikvideon för Knives and Pens släpptes hade de bara tre medlemmar), spelade in We Stitch These Wounds med Andy Biersack, Jake Pitts, Ashley Purdy, Jinxx och Sandra Alvarenga år 2010, och kom till sin nuvarande uppsättning när Sandra Alvarenga lämnade bandet för att gå med i Modern Day Escape då hon ersattes av Christian Coma. Andy är den enda grundande medlemmen som återstår. Under hösten 2019 valde Black Veil Brides och Ashley Purdy att gå skilda vägar.

Nuvarande medlemmar

Tidigare medlemmar
  • Ashley Purdy – elbas|basgitarr, bakgrundssång (2009–2019)
  • Sandra Alvarenga – trummor, slagverk (2008–2010)
  • Chris "Hollywood" Bluser – sologitarr, bakgrundssång (2008–2009)
  • David "Pan" Burton – kompgitarr (2008–2009)
  • Chris "Craven" Riesenberg – trummor, slagverk (2007–2008)
  • Nate Shipp – kompgitarr, bakgrundssång (2007–2008)
  • Johnny Herold – sologitarr (2006–2008)
  • Phil "Catalyst" Cenedella – basgitarr, bakgrundssång (2006–2008)
Tidslinje

" * " betecknar att medlemmen även sjöng bakgrundssång under sin tid i musikgruppen


Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum

Turnéer[redigera | redigera wikitext]

Black Veil Brides har turnerat konstant sedan 2009 med noterbara band såsom Avenged Sevenfold, Murderdolls, Asking Alexandria, D.R.U.G.S. och Motionless in White.

2009–2010[redigera | redigera wikitext]

2011[redigera | redigera wikitext]

2012–2013[redigera | redigera wikitext]

  • UK and Ireland Tour (supportade av D.R.U.G.S. — mars-april 2012)[64][65][66]
  • European Summer Tour (supportade Slash och Mötley Crüe — juni 2012) Black Veil Brides ställde in sista veckan av European Summer Tour på grund av Andys farfars bortgång.[31][67][68][68]
  • The Church of the Wild Ones Tour (förband kommer att avslöjas den 8 december — första etappen: januari; andra etappen: februari-mars 2013)[69]
  • Sverige - Stockholm den 29/11 Göteborg den 30/11

Bakgrundsinformation[redigera | redigera wikitext]

Texter och budskap[redigera | redigera wikitext]

Bandets låttexter kretsar kring ämnen riktade mot personer som känner sig utstötta i samhället. Basisten Ashley berättade följande under en intervju angående meddelandet som bandet skickar ut till sina lyssnare:

We carry a message of believing in yourself and letting no one tell you otherwise. We stand up for the underdog and the disenfranchised. Anything strange, odd, or unique… we embrace that. So basically standing up for yourself; have fun and live your life how you choose. You only have one life, make the most of it.[70]

Bandnamn[redigera | redigera wikitext]

Ashley förklarade även innebörden av bandnamnet "Black Veil Brides":

Black Veil Brides is a Roman Catholic term used for when a woman marries into the church and gives up all the pleasures of life to devote her life to God. She is then deemed a Black Veil Bride. Sorta’ similar to a rock band where you have to give up many things in pursuit of what you're passionate about or believe in. It also has the dichotomy of the positive and negative. The happiest time in one’s life, could be getting married. And the opposite of that in one’s life would be at a funeral of a loved one. It all tends to fit really well for a dark and heavy rock band.[70]

Musikaliska influenser och stil[redigera | redigera wikitext]

Black Veil Brides musik har beskrivits av kritiker som heavy metal, glam metal, hårdrock, metalcore och post-hardcore. Bandets influenser inkluderar Kiss, Metallica, Avenged Sevenfold, Mötley Crüe, Poison, AFI, Def Leppard, Skid Row, Misfits och Alkaline Trio.

Utveckling av musikstil[redigera | redigera wikitext]

Black Veil Brides musikstil har ändrats konstant sedan gruppen bildades 2006. När de debuterade med Sex & Hollywood präglades deras sound av post-hardcore/alternativ rock, men stämplades felaktigt som emo på grund av medlemmarnas utseende. Sångaren Andy Biersack hade dock aldrig hört talas om stilen och såg dem som ett "rock'n'roll"-band. När We Stitch These Wounds gavs ut hade de totalt förändrat sin medlemsuppsättning, sound samt utseende, och stämplades som gothic rock och deras musik liknades vid metalcore och hårdrock med ett överflöd av screaming. Tillsättningen av gitarristen Jake Pitts ledde till gitarrsolon i nästan varje låt. I och med utgivningen av Set the World on Fire och Rebels, ändrade de sitt utseende för att likna 80-talets glam metalband. Samtidigt gjorde de sig av med sina metalcore-skrik till förmån för mer heavy metal-liknande skrik.[71]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Lymangrover, Jason (14 juni 2011). ”Set the World on Fire – Black Veil Brides : Songs, Reviews, Credits, Awards”. Allmusic. http://www.allmusic.com/album/set-the-world-on-fire-r2187537/. 
  2. ^ ”Black Veil Brides Drop Debut Album”. Guitar World. 14 april 2011. Arkiverad från originalet den 24 september 2015. https://web.archive.org/web/20150924045600/http://www.guitarworld.com/black-veil-brides-drop-debut-album. Läst 25 juni 2012. 
  3. ^ ”Rebels [EP] Review | Reviews @”. Ultimate-guitar.com. http://www.ultimate-guitar.com/reviews/compact_discs/black_veil_brides/rebels_ep/index.html. 
  4. ^ ”Black Veil Brides – Set the World on Fire CD Album”. Cduniverse.com. 14 juni 2011. http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=8525554. 
  5. ^ ”Carolyn by Black Veil Brides Songfacts”. Songfacts.com. Arkiverad från originalet den 29 juli 2013. https://web.archive.org/web/20130729230948/http://www.songfacts.com/detail.php?id=23317. 
  6. ^ Black Veil Brides featured in Billboard Magazine Arkiverad 6 juli 2015 hämtat från the Wayback Machine. TheGauntlet.com 2010-07-08. Retrieved 2010-11-18
  7. ^ We Stitch These Wounds Charts & Awards AllMusic.com
  8. ^ Independent Albums Billboard.com 2010-11-13 Retrieved 2010-11-18
  9. ^ [a b] http://www.altpress.com/news/entry/black_veil_brides_confirm_co_headlining_tour_with_the_birthday_massacr
  10. ^ Black Veil Brides Interview Video with Andy Six in Seattle 2010 LaCarmina.com 2010-11-20 Retrieved 2011-03-18
  11. ^ [a b] ”Interview with Jason Flom”. HitQuarters. 1 juni 2011. Arkiverad från originalet den 25 oktober 2015. https://web.archive.org/web/20151025040459/http://www.hitquarters.com/index.php3?page=intrview%2Fopar%2Fintrview_FlomJ.html. Läst 17 juni 2011. 
  12. ^ BVB on the AP Tour Arkiverad 11 juni 2011 hämtat från the Wayback Machine. StandbyRecords.net 2011-02-19
  13. ^ Black Veil Brides Vans Warped Tour Dates Arkiverad 21 maj 2011 hämtat från the Wayback Machine. Vanswarpedtour.com
  14. ^ [a b] http://www.billboard.com/news/black-veil-brides-to-miss-warped-tour-dates-1005249982.story#/news/black-veil-brides-to-miss-warped-tour-dates-1005249982.story
  15. ^ Download Festival Linup Arkiverad 2 januari 2012 hämtat från the Wayback Machine. Downloadfestival.co.uk
  16. ^ Bamboozle Linup Arkiverad 10 februari 2011 hämtat från the Wayback Machine. Thebamboozle.com
  17. ^ ROCK AM RING: Setlist and Timetable (German) Rock-am-ring.com
  18. ^ News Archive Roadrunnerrecords.com/Blabbermouth.net 2011-05-09
  19. ^ STWOF Album Cover: Photography: Chad Michael Ward - Painting / Illustration: Richard Villa III Twitter.com 2011-04-29
  20. ^ Black Veil Brides "Set the World on Fire" Extended Snippet Arkiverad 25 mars 2012 hämtat från the Wayback Machine. PulseRecordings.com 2011-04-19
  21. ^ Transformers 3 Dark of the Moon Original Motion Picture Soundtrack Soundtrack-movie.com
  22. ^ Black Veil Brides "Fallen Angels" Arkiverad 29 april 2011 hämtat från the Wayback Machine. PulseRecordings.com 2011-04-26 Retrieved 2011-04-27
  23. ^ An Interview With Andy Biersack of the Black Veil Brides Type3Media.com 2011-04-12
  24. ^ Black Veil Brides "Youth and Whiskey" Snippet Arkiverad 25 mars 2012 hämtat från the Wayback Machine. PulseRecordings.com 2011-05-03
  25. ^ [a b c] http://www.revolvermag.com/news/exclusive-interview-black-veil-brides-andy-biersack-talks-about-his-broken-nose.html
  26. ^ [a b] ”Buried Alive Tour”. Avenged Sevenfold. 16 september 2011. Arkiverad från originalet den 20 maj 2012. https://web.archive.org/web/20120520001617/http://www.avengedsevenfold.com/news/buried-alive-tour. Läst 30 maj 2012. 
  27. ^ [a b] ”Glasswerk National \\ Black Veil Brides”. Glasswerk.co.uk. Arkiverad från originalet den 4 augusti 2012. https://archive.is/20120804084319/http://www.glasswerk.co.uk/news/national/14895/Black+Veil+Brides. Läst 5 maj 2012. 
  28. ^ ”Soundgarden, Evanescence, Kasabian on 'Avengers' soundtrack - Music News”. Digital Spy. 27 mars 2012. http://www.digitalspy.com/music/news/a373502/soundgarden-evanescence-kasabian-on-avengers-soundtrack.html. Läst 5 maj 2012. 
  29. ^ ”Black Veil Brides - Unbroken Lyrics”. M2buzz.com. 1 maj 2012. Arkiverad från originalet den 22 april 2012. https://web.archive.org/web/20120422155213/http://m2buzz.com/2012/04/10465/black-veil-brides-unbroken-lyrics/. Läst 5 maj 2012. 
  30. ^ David Massen (23 februari 2012). ”Black Veil Brides [Interview]”. Rock Industry UK. http://www.rockindustry.co.uk/2012/02/black-veil-brides-interview-2/. Läst 3 mars 2012. 
  31. ^ [a b] http://www.nme.com/news/black-veil-brides/64390
  32. ^ ”Black Veil Brides Have Officially Begun Recording”. Bryan Stars Interviews. 3 maj 2012. http://bryanstars.com/post/22356941949/black-veil-brides-have-officially-begun-recording. Läst 23 maj 2012. 
  33. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 4 januari 2013. https://archive.is/20130104073536/http://www.junhosongmusic.com/post/30854800190/black-veil-brides-finish-recording-new-album. Läst 2 november 2012. 
  34. ^ http://www.underthegunreview.net/2012/10/08/black-veil-brides-announce-wretched-and-divine-the-story-of-the-wild-ones-reveal-album-artwork/
  35. ^ http://www.alterthepress.com/2012/10/black-veil-brides-announce-new-album.html
  36. ^ http://www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=180350
  37. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 11 april 2012. https://www.webcitation.org/66q0jM03d?url=http://www.wwe.com/subscriptions/wwetunes. Läst 20 oktober 2012. 
  38. ^ ”Black Veil Brides Announce Release Date and Track List for New Album”. 29 oktober 2012 utgivare=Revolver. http://www.revolvermag.com/news/black-veil-brides-announce-release-date-and-track-list-for-new-album.html. Läst 5 november 2012. 
  39. ^ [a b c d] ”Black Veil Brides”. Alternative Press. http://www.altpress.com/bands/profile/black_veil_brides. Läst 20 april 2012. 
  40. ^ ”Jake Pitts”. Allmusic. http://www.allmusic.com/artist/jake-pitts-p2235922. Läst 20 april 2012. 
  41. ^ [a b] ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 27 mars 2013. https://web.archive.org/web/20130327131137/http://www.musicskins.com/category/rock/black-veil-brides.html. Läst 23 oktober 2012. 
  42. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 10 september 2011. https://web.archive.org/web/20110910070818/http://lapdogterror.com/category/black-veil-brides. Läst 17 juni 2012. 
  43. ^ [a b] ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 21 juni 2017. https://web.archive.org/web/20170621162851/http://www.guitarworld.com/biography-black-veil-brides. Läst 25 juni 2012. 
  44. ^ http://www.setlist.fm/stats/average-setlist/black-veil-brides-53d2bf81.html?tour=On+Leather+Wings+Tour
  45. ^ http://www.barebonesmusic.com/BARE_BONES_MUSIC_NETWORK/News/Entries/2010/1/21_ROYAL_FAMILY_CLOTHING_TOUR_2010!.html Arkiverad 12 december 2010 hämtat från the Wayback Machine.
  46. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 27 november 2015. https://web.archive.org/web/20151127132305/http://www.metalmaniacs.com/2010/the-royal-family-clothing-tour-turns-to-black/. Läst 31 maj 2012. 
  47. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 25 januari 2013. https://archive.is/20130125092939/http://www.hearsaynow.com/blog2/the-royal-family-clothing-tour-highlights-heavy-music%E2%80%99s-current-class. Läst 31 maj 2012. 
  48. ^ http://www.royalfamilyclothing.com/_OLD/news.php
  49. ^ http://bloody-disgusting.com/news/119731/the-birthday-massacre-co-headline-tour-with-black-veil-brides/
  50. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 26 april 2012. https://web.archive.org/web/20120426085431/http://www.lip-service.com/webzine/2010/07/09/sacred-ceremony-tour/. Läst 17 juni 2012. 
  51. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 20 juli 2012. https://web.archive.org/web/20120720004156/http://www.smnnews.com/2010/08/27/black-veil-brides-entertainment-or-death-tour-with-william-control-and-motionless-in-white/. Läst 17 juni 2012. 
  52. ^ http://www.noisecreep.com/2010/09/04/black-veil-brides-tour-dates-entertainment-or-death/
  53. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 31 oktober 2010. https://web.archive.org/web/20101031092205/http://highwiredaze.com/bvbeordtour1. Läst 25 juni 2012. 
  54. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 21 februari 2013. https://archive.is/20130221193359/http://middlefingernews.net/category/news/page/2/#. Läst 21 februari 2013. 
  55. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 4 februari 2011. https://web.archive.org/web/20110204054033/http://www.o2academybristol.co.uk/event/21314/murderdolls-god-save-the-scream-tour-tickets/Details. Läst 25 juni 2012. 
  56. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 24 oktober 2012. https://web.archive.org/web/20121024075942/http://www.smnnews.com/2010/10/26/black-veil-brides-uk-tour-dates-with-murderdolls/. Läst 28 december 2011. 
  57. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 16 oktober 2012. https://web.archive.org/web/20121016232527/http://www.kerrang.com/blog/2010/10/murderdolls_announce_2011_tour.html. Läst 9 juni 2012. 
  58. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 20 april 2012. https://web.archive.org/web/20120420051907/http://www.smnnews.com/2010/12/13/black-veil-brides-tour-dates-in-2011-headlining-ap-tour/. Läst 17 juni 2012. 
  59. ^ http://www.altpress.com/news/entry/announcing_the_2011_ap_tour_feat._black_veil_brides_destroy_rebuild_until_g
  60. ^ http://www.alterthepress.com/2010/12/black-veil-bridesdrugsversaemerge-us.html
  61. ^ http://www.nme.com/news/black-veil-brides/57286
  62. ^ http://www.altpress.com/news/entry/black_veil_brides_cancel_tour_dates_frontman_injured
  63. ^ ”BLACK VEIL BRIDES Postpones Remainder Of U.K. Tour” (på engelska). Blabbermouth. 30 oktober 2011. http://www.blabbermouth.net/news/black-veil-brides-postpones-remainder-of-u-k-tour/. 
  64. ^ http://www.nme.com/news/black-veil-brides/60470
  65. ^ http://www.stereoboard.com/content/view/168997/9
  66. ^ http://www.rocksound.tv/news/article/black-veil-brides-announce-tour
  67. ^ ”Alternative Press | Black Veil Brides cancel several European tour dates”. Alternative Press. 18 juni 2012. http://www.altpress.com/news/entry/black_veil_brides_cancel_several_european_tour_dates/. 
  68. ^ [a b] Damian Fanelli (19 juni 2012). ”Black Veil Brides Cancel Remaining European Tour Dates”. Revolver Magazine. Arkiverad från originalet den 22 juni 2012. https://web.archive.org/web/20120622061207/http://www.revolvermag.com/news/black-veil-brides-cancel-remaining-european-tour-dates.html. 
  69. ^ Brad Childers (oktober 2012). ”Black Veil Brides Announce ‘The Church of the Wild Ones’ 2013 North American Tour”. http://loudwire.com/black-veil-brides-2013-north-american-tour/. Läst 29 oktober 2012. 
  70. ^ [a b] ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 7 mars 2012. https://web.archive.org/web/20120307002808/http://www.barebonesmusic.com/barebonesmusic/news/Entries/2010/7/20_BLACK_VEIL_BRIDES_Interview.html. Läst 27 juli 2012. 
  71. ^ 10:09 am (1 april 2012). ”Andy Sixx – Black Veil Brides Lyrics – The Style Evolution of Black Veil Brides”. Andysixx.blackveilbrideslyrics.com. Arkiverad från originalet den 15 december 2013. https://web.archive.org/web/20131215205853/http://andysixx.blackveilbrideslyrics.com/the-style-evolution-of-black-veil-brides/. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]