Blerina Braka

Från Wikipedia
Blerina Braka
FödelsenamnBlerina Braka
Född23 augusti 1982 (41 år)
FödelseortBerat, Albanien
GenrerPop, klassisk musik
RollSångare
År som aktiv2008
ArtistsamarbetenShpat Kasapi
Big Basta
Kastro Zizo

Blerina Braka, född 23 augusti 1982 i Berat, är en albansk popsångerska. Braka har deltagit i flera albanska musikfestivaler som Kënga Magjike och Festivali i Këngës.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Braka föddes i staden Berat i mellersta Albanien och har studerat musik vid Akademia i Arteve i Tirana. 2008 debuterade hon i Kënga Magjike 10 med låten "Me lini vetëm" där hon inte tog sig till finalen. Året därpå deltog hon i Kënga Magjike 11 med balladen "Baby ime".

2011 gjorde hon debut i Top Fest med låten "Danger" där hon tog sig till de livesända semifinalerna av tävlingen. Hon deltog för andra året i rad år 2012, då med låten "Sa do të doja". I Kënga Magjike 14 samma år deltog hon med låten "Olé Olé" och tog sig till tävlingens semifinaler.

Under sommaren 2013 släppte hon tillsammans med den makedonsk-albanske popsångaren Shpat Kasapi singeln "Zogu ti".[1] I november samma år deltar Braka i Kënga Magjike 15 med låten "Fryma ime" som hon själv skrivit med musik av Gramoz Kozeli.

I december 2013 kom Braka att debutera i Festivali i Këngës 52 med låten "Mikja ime" (min vän), som skrivits och komponerats av Gramoz Kozeli.[2] Inför finalen var hon ett av de mer favorittippade bidragen, men slutade på 12:e plats efter att ha fått 16 poäng av juryn.[3] 2014 deltog Braka i Top Fest 11 tillsammans med Aurel Thëllimi och med låten "Shpirt". De tog sig till tävlingens semifinal.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]