Bloodline Champions

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Bloodline Champions
Originaltitel Bloodline Champions
År 2010
Utvecklare Stunlock Studios
Genre MOBA, Indie, RTS, Action
Perspektiv Tredje Person
Antal spelare Multiplayer
Format Windows
Datorspelsportalen

Bloodline Champions är ett datorspel som utvecklas av Stunlock Studios (kallade sig tidigare Frostfire Games). Utvecklingen startade någon gång under 2008 av en grupp studenter från dataspelsutvecklingsprogrammet vid Högskolan i Skövde. Spelet vann 2009 Swedish Game Awards för Game of the Year samt bästa XNA-utvecklade spel.

Spelet[redigera | redigera wikitext]

Bloodline Champions klassas under den nya termen MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) och är tänkt att vara ett lagbaserat actionfyllt multiplayerspel med högt tempo. Spelaren väljer en av flera karaktäristiska "bloodlines" (klasser) som man ur ett perspektiv från ovan styr med hjälp av tangentbordet och avfyrar dess speciella förmågor i riktning av musens position.

Trots att spelandet bara består av korta oberoende rundor finns det uttänkta rollspels-element i spelet. Detta i form av en utarbetad fantasyvärld som alla olika klasserna kommer ifrån samt bakgrundshistoria för de olika klasserna.

Dagsläge[redigera | redigera wikitext]

Spelet försöker bland annat att utmärka sig med att inte ha några slumpmässiga spelelement och därför vara perfekt för E-Sports spelande. Dessa framtidsplaner trots att det från början bara är ett Indiespel med liten budget och ännu utan tilltänkt utgivare.

Utvecklingsgruppen låtit allmänheten prova att spela på bland annat Swedish Game Awards och Dreamhack. Sedan den 25 januari 2010 har spelet gått in i betatestningsstadie med hittills ca 1000 betatestare.


Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]