Blue Man Group

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Blue Man Group i aktion.

The Blue Man Group är en kreativ organisation grundad 1988 av Phil Stanton, Chris Wink och Matt Goldman. Organisationen producerar och framför kreativa föreställningar med både musikaliska, akrobatiska, teatrala och komiska inslag. På scen uppträder organisationens medlemmar tre i taget, alltid klädda i svarta dräkter och blå masker, därav namnet på gruppen. Det finns fler än en grupp; Blue Man Group är ett koncept som framförs av flera olika "Blue Man Groups" samtidigt världen över.

Under föreställningen spelar de uppträdande på ett flertal egentillverkade instrument och ackompanjeras oftast av ett professionellt band. Sångnummer förekommer också, dock ej från någon av de blåa männen - de yttrar inte ett ord under hela föreställningen. Det är också vanligt att de blåa männen under föreställningen drar in publiken i olika saker, bland annat genom att ta upp en eller flera ur publiken på scen för att assistera dem i olika nummer.

Förutom föreställningar har organisationen också spelat in ett flertal skivor. Flera artister och grupper har medverkat i deras låtar, bland andra Venus Hum, Dave Matthews, Jill Scott och Gavin Rossdale.

Den 20 februari 2010 uppträdde de i mellanakten i Melodifestivalens tredje deltävling i Göteborg. Under hösten 2010 var de på turné i Sverige.