Carl Carlson

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Carl Carlson (rollfigur))
Hoppa till: navigering, sök
Carl Carlson
The Simpsons-rollfigur
Första framträdande1.10 - "Homer's Night Out"
RöstskådespelareHank Azaria,
Harry Shearer (undantagsvis),
Dan Castellaneta (undantagsvis)
Anknytning
YrkeAssistent vid Springfields kärnkraftverk
Information
KönMan
Ålderknappt 40
SläktingarHar familj, som dock inte synts i serien

Carl Carlson (spelad av Hank Azaria, Harry Shearer och Dan Castellaneta) är en rollfigur i den animerade tv-serien Simpsons.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Carl är en av Homer Simpsons arbetskamrater (ibland angett som Homers handledare) på Springfields kärnkraftverk där han sköter gaspartikulatorn.[1] Idag är han förman för sektor C3.[2] Han har studerat på Springfield A&M.[3] Hans bästa vän är arbetskamraten Lenny Leonard. Han brukar dricka med Lenny, Homer och Barney GumbleMoe's Tavern. Carl har varit vän med Lenny, Homer, Barney och Moe Szyslak sedan barndomen och han gillar att kalla sig själv för "an urban Lenny". Carl lider av både schizofreni och diabetes. I ett avsnitt nämns det Carl är (eller har varit) gift, då han berättar att han ville ge sin fru en "Super Bowl"-ring i bröllopspresent. Det nämns även i ett annat avsnitt, "In Marge We Trust", då Lenny säger att Carl och hans fru ska komma på middag.

Han är en isländsk-afroamerikan och buddhist med en master's degree i kärnfysik. Han är förtjust i bowling och att dricka på Moe's Tavern. I avsnittet "Fat Man and Little Boy" visar Carl sin talang inom forskning. Carl sägs vara en av de mest attraktiva männen i Springfield, i avsnittet "Principal Charming" drar Homer slutsatsen att Carl är för attraktiv för Selma. Han är Schizofreni och lagar skor på natten.[4] Hans ena njure kommer från Vance Connor.[5]

Ursprung[redigera | redigera wikitext]

I början av säsongerna, var Carl sällan sedd med Lenny och hade inte en konsekvent röst - vid vissa tillfällen, hördes han med Lennys röst. I ett tidigt avsnitt från 1991, Principal Charming, Stavades Carls namn "Karl".

Personlighet[redigera | redigera wikitext]

Carl är ofta en tystlåten man när han är med Homer och de andra, på grund av hans starka åsikter om andra, så som i "Pygmoelian" när han gör så att alla i Moe's Tavern börjar gråta. Sedan vänder sig om, kollar in i kameran och säger: "See, this is why I don't talk much." ("Det här är varför jag inte pratar så mycket.")

Relationen med Lenny Leonard[redigera | redigera wikitext]

Det förekommer ofta homosexuella undertoner i Lennys och Carls förhållande. I "Half-Decent Proposal", talar Lenny drömskt om den gången då han karvade ut en enorm byst av Carl ur en klippa, under "en underbar sommar". När Homer frågar Lenny om vad Carl tyckte om det, svarar han "You know, we've never discussed it." I ett annat avsnitt, "Scuse Me While I Miss the Sky", står några figurer ur serien och ser upp mot stjärnorna för att "se in i sina själar". Både Lenny och Carl ser en bild av Carl. I ett avsnitt minns Lenny hur han och Carl fick 1 000 dollar av Bart för att pussas, och Carl frågar Lenny "Hey, did we ever get that money?" (Detta var dock i det icke kanoniska avsnittet "Behind the Laughter", där figurerna framställs som skådespelare som porträtterar sig själva). Vid ett annat tillfälle ser Lenny och Carl på Kiss Cam på Springfield Baseball Stadium, säger Lenny: "Hey Carl, remember when we used to kiss like that...[paus] with our respective girlfriends?" I avsnittet "Ice Cream of Margie", säger Lenny att han inte kan dela på resterna av sin och Carls skulptur, "I don't know where Carl ends and I begin!", sedan säger Carl "See, it's statements like that that makes everyone think we're gay." Ibland blir Carl irriterad på Lenny. I avsnittet "Mountain of Madness" anordnar kärnkraftverket en tävling för att stärka kamratandan. När Carl får veta att han och Lenny ska vara ett lag säger han irriterat "Aw, nats. I mean... aw, nuts." På engelska låter Carls och Lennys efternamn ganska lika: Carlson och Leonard. I The Simpsons Game, ses Carl och Lenny prata medan de fågelskådar. Under ett samtal i centrala Springfield får man intrycket av att Carl och Bernice Hibbert ska ha haft en relation, och Carl vill få fart på det igen. Han har en gång öppnat ett isglasstånd på Maui med Lenny.[6]

Reception[redigera | redigera wikitext]

Carl och Lenny ligger på delad sjätteplats på IGN:s Topp 25 Simpsons Bakgrunds-karaktärer.[7]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Burns Verkaufen der Kraftwerk
  2. ^ The Devil Wears Nada
  3. ^ Faith Off
  4. ^ The Dad Who Knew Too Little
  5. ^ Take My Life, Please
  6. ^ Donnie Fatso
  7. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 29 september 2008. https://web.archive.org/web/20080929180510/http://tv.ign.com/articles/730/730957p4.html. Läst 16 september 2011.