Carolina Källestål

Från Wikipedia
Carolina Källestål
FöddAnna Carolina Källestål[1]
15 augusti 1973[1] (50 år)
Selångers församling[1], Sverige
Medborgare iSverige
SysselsättningJournalist
Redigera Wikidata

Carolina Källestål, född 15 augusti 1973 i Sundsvall, är en svensk journalist och TV-chef.

Källestål har en bakgrund som reporter på TV4-nyheterna, med inrikes- och utrikesrapportering samt dokumentär produktion. Vidare har hon under perioden 2004–2012 arbetat i arbetsledande roller som bland annat redaktionschef inom TV4-gruppen. Där var hon bland annat med att initiera projekt med så kallad OOH-tv [2]för spridning av nyheter från TV4 på andra plattformar.

2012 när TV4:s publicistiska verksamhet flyttades till ett eget bolag, Nyhetsbolaget, fick Källestål rollen som programchef för Lokala nyheter och satt även i bolagets företagsledning. 2014 när TV4 lade ner sina lokala redaktioner ansvarade Källestål för konsekvenserna av nedläggningen.

År 2014 anställdes hon av Sveriges Television som nyhetschef[3] på Nyhetsdivisionen, med ansvar för södra Sverige. Hon var en av de som prisades med Prix Egalia för satsningen #ettsverige som då 2016 var Sveriges största journalistiska crowdsourcing-projekt.

I februari 2018 fick Källestål en befattning som allmän-TV-chef[4] för SVT Göteborg, SVT Malmö och SVT Umeå. Hon ansvarade då för alla de tre tv-husen och SVTs programverksamhet utanför Stockholm.

Sedan september 2019 är Carolina Källestål biträdande divisionschef på Programdivisionen,[5] där hon också vikarierat som divisionschef. 2021 arbetar hon som ansvarig för SVT:s hela coronasamordning, samt som organisationsutvecklare/projektledare för Ditt nya arbetsliv[6] som handlar om arbetet på SVT efter corona-pandemin.

Carolina Källestål sitter sedan 2018 som ledamot i Media Evolutions[7] styrelse.

Referenser[redigera | redigera wikitext]