Carolina League

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Efter en match i Carolina League i Salem 2006.

Carolina League är en professionell basebolliga som är en farmarliga till Major League Baseball (MLB). Ligan består av åtta klubbar (se ruta nedan), av vilka trots ligans namn bara tre är från North eller South Carolina i USA. De andra är från Delaware, Maryland och Virginia.

Carolina League är en av sju ligor på den näst lägsta nivån (A) inom systemet av farmarligor som kallas Minor League Baseball.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Carolina League grundades 1945 och har som mest bestått av tolv klubbar. De flesta har kommit från North Carolina.

Filmen Bull Durham från 1988, med Kevin Costner, Susan Sarandon och Tim Robbins i huvudrollerna, skildrade den dåtida Carolina League-klubben Durham Bulls öden och äventyr. Durham Bulls är numera namnet på en klubb i International League på den högsta nivån av farmarligor (AAA), medan dåtidens Durham Bulls i dag spelar kvar i Carolina League under namnet Myrtle Beach Pelicans.

Carolina League är numera uppdelad i två divisioner: Northern och Southern Division.

Slutspel[redigera | redigera wikitext]

Grundserien, som består av 140 matcher, är uppdelad i en första och en andra halva. Segrarna i de båda divisionernas första halva är garanterade en plats i slutspelet, som kallas Mills Cup. Om samma klubb även vinner andra halvan så går den andra slutspelsplatsen i divisionen till den klubb som har vunnit näst flest matcher under hela säsongen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]