Christer Åberg

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Christer Åberg
Född 23 april 1964 (53 år)
Stockholm, Sverige
Nationalitet svensk
Yrke/uppdrag författare, musiker
Känd för APG 29, Den längsta natten

Hans Christer Åberg, född 23 april 1964 i Stockholm, är en svensk evangelist, bloggare[1] och författare. Han är kanske mest känd för sin bloggsajt Apg29 som är en av Sveriges största kristna bloggar som under flera år haft hög besöksstatistik . Nyligen hade den en topp på över 800 000 sidvisningar på en dag enligt bloggens egna uppgifter [2].

Christer Åberg har varit anställd som evangelist i pingstförsamlingen i Ryssby utanför Ljungby men också arbetat under ett vinterhalvår på Teneriffa i Skandinaviska turistkyrkan.

Efter detta har han rest i Sverige men även i andra länder med sång, musik och predikan. Han har även rest tillsammans med bland annat sångarevangelisten Nenne Lindberg och hans team. Christer Åberg har även medverkat i olika kristna tv-program. Den sista tiden har han mer och mer använt ukulele som musikinstrument.

2016 kom Christer Åberg ut med sin första bok, den självbiografiska Den längsta natten. Boken handlar om hur hans höggravida fru och nyfödde son dör i fostervattenembolism. Denna händelse, som inträffade två dagar innan julafton 2008, har även uppmärksammats av tidningar, bland annat Aftonbladet.[3][4]


Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ I närbild > Christer Åberg - Bloggaren som skryter om Jesus
  2. ^ Rekord - 879 543 sidvisningar på ett dygn
  3. ^ Den längsta natten - Böcker - Semnos.com
  4. ^ Aftonbladet 26 december 2008

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

  • Apg29 Officiell webbplats