Consumer Electronics Show

Från Wikipedia
Consumer Electronics Show
Platslas Vegas, Nevada, USA USA
År1967-
TypElektronikmässa

Consumer Electronics Show ("CES") hade premiär juni 1967 och är en elektronikmässa i Las Vegas i Nevada i USA som sponsras av Consumer Electronics Association. Man håller till i Las Vegas Convention Center.

Från början höll man till i New York. 19781994 var mässan alltid säsongsuppdelad och hölls två gånger om året, i januari i Las Vegas som "Winter Consumer Electronics Show" (WCES) och i juni i Chicago i Illinois som "Summer Consumer Electronics Show" (SCES).

1995 års vintervariant hölls som planerat, med framgång, men sommarvarianten började tappa i popularitet. Man började då tala om att flytta runt den på olika orter i USA men samma veckoslut var Electronic Entertainment Expo på väg och förlagd till USA:s västkust. 1996 års vintervariant hölls i Las Vegas i januari, följd av en sommarvariant i Orlando, Florida. 1997 års vintervariant blev också framgångsrik. Nästa sommarvariant skulle hållas samtidigt som Spring COMDEX i Atlanta, men avbröts.

1998 gick man tillbaka till en gång om året, i Las Vegas där den tillsammans med CONEXPO-CON/AGG tillhör de större mässorna på sin ort, och det tar 18 dagar att plocka fram allt, driva mässan och sedan plocka isär.[1]

Noterbara produktintroduktioner[redigera | redigera wikitext]

Produkter och teknologier introducerade på CES

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "Grandest Gadgets", Las Vegas Review-Journal, Page A1, 6 januari 2007.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]