Devin Townsend

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Devin Townsend spelar i Juli, 2012
DevinTownsend2012.jpg
Devin Townsend
Född 5 maj 1972 (41)
Bakgrund Kanada Vancouver, Kanada
Genre(r) Alternativ metal,
Teknisk metal
Roll musiker, låtskrivare, producent
Instrument Sång, Gitarr, bas, keyboard, sampler
År som aktiva 1993–nutid
Skivbolag Inside Out Music
Webbplats Officiell webbplats

Devin Garrett Townsend, född 5 maj 1972 i Vancouver, är en kanadensisk musiker, producent och ljudtekniker. Hans huvudsakliga instrument är gitarr och sång, men han spelar även andra. Han har gjort musik inom olika genrer, främst inom metal. Devin Townsend är mest känd som frontman i Strapping Young Lad och för att ha frontat albumet Sex & Religion med Steve Vai, men har gjort flera soloalbum såsom till exempel Ocean Machine, Infinity, Terria och Punky Brüster och album med The Devin Townsend Band.

Devin har nu meddelat att han lägger ner Strapping Young Lad och Devin Townsend Band för gott, detta samtidigt som han meddelade att han drar sig tillbaka. Detta innebär att han inte kommer att turnera mer och inte göra fler intervjuer. Dock kommer han dels att fortsätta producera annan musik i fortsättningen och dels arbeta på sin "Puppet show" ihop med Travis Smith, kallad Ziltoid the Omniscient med tillhörande fullängds-album.

Att han skulle lägga ner var bara ett smart PR-trick. Numera lägger han störst fokus på Devin Townsend Project som ursprungligen var ett 4-skivorsprojekt, varav alla fyra delarna, "Ki", "Addicted" "Deconstruction" och "Ghost" har släppts. Alla delarna är av olika stilar, och framförs med olika uppsättningar. Detta följs upp med turnéer, och för tillfället arbetar Devin med en femte platta, nämligen "Ghost 2" som en uppföljare till succéalbumet "Ghost". När andan faller på och underlaget är det rätta kan man nog räkna med fler album från Strapping Young Lad med.

Devin slutade SYL så ville han beskriva till sina fans varför, men misslyckades. Då började han med Devin Townsend Project, och de 4 albums som släppts beskriver olika faser i hur han kände efter att ha slutat, där de första beskriver osäkerhet som sedan slutar med lugn (Ghost) - vilket också kan höras, Deconstruction är väldigt snabbt och kaotiskt medan Ghost är väldigt lugnt.

Diskografi (soloalbum)[redigera | redigera wikitext]

Diskografi med The Devin Townsend Band[redigera | redigera wikitext]

Diskografi med Strapping Young Lad[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]