Esteban Gutiérrez

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Flag of Mexico.svg Esteban Gutiérrez
Gutierrez år 2008
Gutierrez år 2008
Född 5 augusti 1991 (24 år)
Monterrey, Mexiko
Formel 1
Senaste stall Sauber-Ferrari
Debut Australien 2013

Esteban Gutiérrez, född den 5 augusti 1991 i Monterrey, Mexiko, är en mexikansk racerförare.

Racingkarriär[redigera | redigera wikitext]

Gutiérrez tävlade i formel BMW USA 2007, där han slutade på en andraplats bakom kanadensaren Daniel Morad. Till 2008 flyttade Gutiérrez till Europaserien och slog sig ned i Madrid, Spanien. Hans första säsong i Europa var en succé, då Gutiérrez vann sju segrar i den jämna serien, och avgick med slutsegern. 2009 flyttade Gutiérrez upp ett snäpp, när han gick till ART Grand Prix i F3 Euroseries. Hans resultat under debutsäsongen matchade inte kollegorna Jules Bianchi och Valtteri Bottas, men han fick ändå chansen att köra för teamet när GP3 startades 2010[1].

Och tur var väl det, för Esteban tog segern i mästerskapet med fem vinster, och 2011 var det dags för GP2. Han tog en seger i Valencia under sitt första år och slutade 13:e totalt, men nästa år gick bättre, då han tog tre segrar och slutade på en tredjeplats.

Detta, samt en hel del sponsorpengar, gav honom en styrning som andraförare i Saubers Formel 1-stall. Men första året var problemfyllt och han hängde inte med sin stallkamrat Nico Hülkenberg. I Japan slutade han dock sjua vilket gav honom 16:e plats i sammanställningen. Han stannade kvar i Sauber även 2014.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ART with Gutierrez, Enrique, Rossi Sechelariu for Tech 1 - italiaracing.net 13 januari 2010

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]