Ghost Whisperer

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ghost Whisperer
Ghost Whisperer Logo.svg
Genre Drama, thriller
Skapad av John Gray
Medverkande Jennifer Love Hewitt
David Conrad
Aisha Tyler
Camryn Manheim
Jay Mohr
Jamie Kennedy
Christoph Sanders
Antal avsnitt 107
Längd (per avsnitt) 40 min
Antal säsonger 5
Land USA USA
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Touchstone Television
Producent Sander/Moses Productions
Touchstone Television
Sändning
Originalkanal CBS
Originalvisning 20052010
Status Avslutad
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Ghost Whisperer är en amerikansk TV-serie som premiärsändes 2005 i USA. TV-serien producerades av Sander/Moses Productions, tidigare av Touchstone Television.[1] Serien har nominerats och vunnit flera utmärkelser.[2]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Handlingen kretsar kring nygifta Melinda Gordon som har kontakt med de döda. Hon hjälper dem att gå till ljuset (komma över till den andra "sidan") genom att hjälpa andarna med att avsluta sina ouppklarade affärer på jorden och på så vis få ro. Hon får hjälp och stöd av sin man Jim Clancy och kollegan och vännen Andrea Moreno.

Melinda och Jim bor i den fiktiva lilla staden Grandview där Melinda driver antikaffären "Same as it never was antiques" och Jim arbetar som sjukvårdare. I säsong två dyker Delia Banks upp och blir vän med Melinda. Samma säsong tillkommer även professor Rick Payne som är expert på ockulta och övernaturliga föreställningar, själv är han en skeptiker – men han och Melinda påbörjar ändå ett från hans sida motvilligt samarbete.

I säsong fyra dyker även psykologiprofessorn Eli James upp, som efter att ha snuddat vid döden får liknande talanger som Melindas. I säsong fem får Melinda och Jim ett barn - Aiden, han har mediala gåvor som vida överstiger Melindas.

Om serien[redigera | redigera wikitext]

En av personerna bakom serien är det kända amerikanska mediet James Van Praagh – han arbetade som medproducent och fungerade som rådgivare.

Det finns totalt fem inspelade säsonger av serien. Den 27 maj 2010 blev det klart att det inte blir några fler avsnitt av serien, den avslutades efter 5 säsonger och 107 avsnitt. Det allra sista avsnittet sändes fredagen den 21 maj 2010 i USA.

Roller i urval[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Ghost Whisperer (TV Series 2005–2010) - Company credits”. IMDb. http://www.imdb.com/title/tt0460644/companycredits?ref_=ttfc_ql_5#production. Läst 28 september 2015. 
  2. ^ ”Ghost Whisperer - Awards”. IMDb. http://www.imdb.com/title/tt0460644/awards?ref_=tt_awd. Läst 28 september 2015. 
  3. ^ ”Ghost Whisperer (TV Series 2005–2010) - Full Cast & Crew”. IMDb. http://www.imdb.com/title/tt0460644/fullcredits?ref_=ttawd_ql_dt_1. Läst 28 september 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]