Ghost Whisperer

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ghost Whisperer
Genre Drama
Skapad av John Gray
Medverkande Jennifer Love Hewitt
David Conrad
Aisha Tyler
Camryn Manheim
Jay Mohr
Jamie Kennedy
Christoph Sanders
Antal avsnitt 107
Längd (per avsnitt) ca 40 min
Antal säsonger 5
Land USA
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Touchstone Television
Sändning
Originalkanal CBS
Originalvisning 2005-2010
Externa länkar
IMDb

Ghost Whisperer är en amerikansk TV-serie, numera producerad huvudsakligen av Sander/Moses Productions, tidigare av Touchstone Television, som premiärsändes i USA 2005.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Handlingen kretsar kring nygifta Melinda Gordon som har kontakt med de döda. Hon hjälper dem att gå till ljuset (komma över till den andra "sidan") genom att hjälpa andarna med att avsluta sina ouppklarade affärer på jorden och på så vis få ro. Hon får hjälp och stöd av sin man Jim Clancy och kollegan och vännen Andrea Moreno.

Melinda och Jim bor i den fiktiva lilla staden Grandview där Melinda driver antikaffären "Same as it never was antiques" och Jim arbetar som sjukvårdare. I säsong två dyker Delia Banks upp och blir vän med Melinda. Samma säsong tillkommer även professor Rick Payne som är expert på ockulta och övernaturliga föreställningar, själv är han en skeptiker – men han och Melinda påbörjar ändå ett från hans sida motvilligt samarbete.

I säsong fyra dyker även psykologiprofessorn Eli James upp, som efter att ha snuddat vid döden får liknande talanger som Melindas. I säsong fem får Melinda och Jim ett barn - Aiden, han har mediala gåvor som vida överstiger Melindas.

Om serien[redigera | redigera wikitext]

En av personerna bakom serien är det kända amerikanska mediet James Van Praagh – han arbetar som medproducent och fungerar som rådgivare.

Det finns totalt fem inspelade säsonger av serien. Den 27 maj 2010 blev det klart att det inte blir några fler avsnitt av serien, den avslutas efter 5 säsonger och 107 avsnitt. Det allra sista avsnittet sändes fredagen den 21 maj 2010 i USA.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]