Hårförlängning

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Hårförlängning (engelska: extensions eller hair extensions) innebär att man genom att fästa någon form av löshår förändrar frisyren hos en person, vanligen med syfte att få frisyren att se fylligare eller längre ut. Det vanligaste löshårsmaterialet är troligen syntetiskt hår som tvinnas till dreadlocks eller flätas eller bara hänger löst i håret för att ge det mer volym eller längd. Oftast flätar man in materialet. Ibland används dock mikroringar, små ringar som fäster löshåret i det egna håret. Det kan också fungera att limma in håret eller att sy fast det.

Inom cyber/rave-subkulturen förekommer ofta flera varianter av hårförlängningar som exempelvis tubing, rexlaces och cyberlox. Cyberlox uppkomst härstammar från ett speciellt presentsnöre.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Hårförlängningar blev populärt redan på 80-talet och har ända sedan dess använts av många, både av kändisar och “vanliga” tjejer. Kvaliteten och dagens moderna teknik gör att löshåret som sätts fast under det vanliga håret knappt kan avslöjas om det görs rätt, ingen kan se skillnad på en hårförlängning och ett riktigt hår – Om det görs rätt. Hårförlängningarna ser helt naturliga ut, vilket innebär att det enda sättet för någon att uppmärksamma ditt löshår, är om du säger till dem.

Modeller[redigera | redigera wikitext]

Hårförlängningar finns i ett enormt utbud av färger, modeller och kvaliteter. Om du bestämmer dig för att köpa löshår så är det viktigt att du läser om hårförlängningar, lär dig vilka sorter och kvaliteter det finns samt vad du bör tänka på för att köpa ett löshår som passar just dig och din naturliga hårfärg.


Källor[redigera | redigera wikitext]