Halloween (2007)

Från Wikipedia
Halloween
(Halloween)
GenreSkräck, slasher, thriller
RegissörRob Zombie
ProducentRob Zombie
ManusRob Zombie,
John Carpenter,
Debra Hill
SkådespelareMalcolm McDowell,
Tyler Mane,
Scout Taylor-Compton
OriginalmusikTyler Bates
ProduktionsbolagDimension Films
Premiär2007
Speltid109 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
Intäkter80 253 908 amerikansk dollar
UppföljareHalloween II
Nyinspelning avAlla helgons blodiga natt
IMDb SFDb Elonet

Halloween är en amerikansk skräckfilm/slasher/thriller från 2007, av Rob Zombie. Det är en remake av Alla helgons blodiga natt. I huvudrollerna ses bland annat Malcolm McDowell.

Handling[redigera | redigera wikitext]

På Halloween högg han ihjäl sin styvfar samt storasystern och hennes pojkvän. Han var 8 år. Nu har Michael Myers varit tvångsinlagd på ett hårdbevakat sinnessjukhus i 15 år och under tiden har de psykiska såren efter tragedin hunnit läka i Haddonfield, den lilla staden där morden ägde rum. Men ännu en Halloween står inför dörren och utan att Haddonfields invånare anar rycker ännu en makaber massaker allt närmare den lilla staden…

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Rob Zombie, känd från hårdrocksbandet White Zombie, regisserade, producerade och skrev filmen. Zombie ville inte göra om originalet exakt som det var, utan ville göra en egen version som gräver djupare i Michael Myers ursprung. Därför gjorde han halva filmen som en sorts prequel och den andra halvan som en remake. Filmens budget landade på 15 miljoner dollar och den har tjänat in totalt 79 miljoner dollar runt om i världen. I november 2008 gjordes det officiellt att en uppföljare är på väg. Det blir Rob Zombie som håller i spakarna även i denna film, och huvudkaraktärerna ska återvända. Filmen hade premiär 28 augusti 2009.

Skådespelare (i urval)[redigera | redigera wikitext]