Halloween II (2009)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Halloween II
(Halloween II)
GenreSkräck, slasher, thriller
RegissörRob Zombie
ProducentRob Zombie
Malek Akkad
Andy Gould
ManusRob Zombie,
John Carpenter,
Debra Hill
SkådespelareMalcolm McDowell,
Tyler Mane,
Scout Taylor-Compton
OriginalmusikTyler Bates
ProduktionsbolagDimension Films
Premiär2009
Speltid105 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
FöregångareHalloween (2007)
UppföljareHalloween (2018)
IMDb Elonet

Halloween II är en amerikansk skräckfilm/slasher/thriller från 2009, skriven, regisserad och producerad av Rob Zombie. Filmen är en uppföljare till remaken från 2007, och tionde filmen i Halloween-serien. I rollerna ses bland annat Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell och Tyler Mane som Laurie Strode, Dr. Loomis och Michael Myers.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen börjar exakt där remaken slutade. Michael Myers överlevde skottet i huvudet, och medan Laruie Strode jobbar på att komma över de hemska händelserna så närmar sig Michael nu med stormsteg Haddonfield igen, för en sista uppgörelse.

Tagline[redigera | redigera wikitext]

Family Is Forever

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Egentligen skulle inte Rob Zombie, som regisserade remaken, jobba med den här filmen då han efter första remaken sa sig vara "klar" med Halloween. Men han ändrade sig efter att ha tagit ett break i ett år, och fick den här gången verkligen hitta på nytt material istället för återberätta gammalt. Då den förra filmen var mer som remake, så fick Rob göra en helt egen uppföljare. Filmen följer därför inte den gamla tvåans story. Den släpptes på bio i USA den 28 september 2009. Den 30 oktober släpptes den om för att sammanfalla med Halloween-helgen. Halloween II har möts med väldigt blandade recensioner, då vissa älskade den, medan vissa inte alls gillade den. Den släpptes på DVD och Blu-ray den 12 januari i USA. Rob Zombie har uttryckt missnöje med den färdiga filmen, då han ville att det skulle visa sig att Laurie var mördaren och Myers egentligen hade dött när hon sköt honom. Traumat av att hennes föräldrar och nästan alla hennes vänner blivit mördade skulle fått Laurie att tro att hon var Myers under perioder. Dock fick studion kalla fötter när de hörde detta och Zombie tvingades filma flera alternativa scener för att ändra filmen.

Rob Zombie har sagt att det här definitivt var hans sista Halloween-film. Men en uppföljare har redan fått grönt ljus. Istället för Rob Zombie, så kommer Patrick Lussier regissera filmen, som går under namnet Halloween III. Lussier regisserade bland annat remaken av My Bloody Valentine 3D, från 2009. Det är ännu oklart om Halloween III kommer att följa Zombies två filmer.

Skådespelare (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]