Hubert Knickerbocker

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Hubert Knickerbocker

Hubert Renfro Knickerbocker, född den 31 januari 1898 i Yoakum, Texas, död den 12 juli 1949 vid Bombay, Indien, var en amerikansk journalist och författare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Knickerbocker utexaminerades från Southwestern University i Texas, sedan studerade han psykiatri vid Columbia University innan han började en karriär som journalist och därefter vunnit Pulitzerpriset.

Knickerbocker var engagerad för rapportering om tysk politik före och under andra världskriget. Från 1923 – 25 och 1928 - 33 rapporterade han från Berlin, samt 1925 – 27 från Moskva, men på grund av sitt motstånd mot Hitler deporterades han när denne kom till makten. År 1931, som korrespondent för New York Evening Post och Philadelphia Public Ledger, vann han Pulitzerpriset för "en serie artiklar om det praktiska genomförandet av femårsplanen i Ryssland".

Han var en mycket känd reporter under mellankrigstiden och under andra världskriget följde han de amerikanska trupperna, bl. a. i Nordafrika. År 1941, efter den tyska invasionen av Sovjetunionen, men innan det amerikanska inträdet i andra världskriget, förutspådde Knickerbocker exakt resultatet av kriget i Europa.

Efter andra världskriget började Knickerbocker arbeta för radiostationen WOR, i Newark, New Jersey. Han var på uppdrag med ett team av journalister genom Sydostasien när de alla dödades i en flygkrasch i närheten av Bombay, Indien, den 12 juli 1949.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]