In Love and War

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
In Love and War
(In Love and War)
GenreDrama
RegissörRichard Attenbourgh
SkådespelareSandra Bullock
Chris O'Donnell
ProduktionsbolagNew Line Cinema
Premiär18 december 1996
Speltid113 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
Italienska
IMDb SFDb

In Love and War är en amerikansk film från 1996 i regi av Richard Attenbourgh. Filmen är baserad på boken Hemingway in Love and War av Henry S. Villard och James Nagel. I huvudrollerna ses Sandra Bullock, Chris O'Donnell, Mackenzie Astin och Margot Steinberg.

Hemingway, som var djupt påverkad av sin romantiska relation med Kurowsky, skrev själv senare flera berättelser om detta, däribland Farväl till vapnen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Ernest är 18 år, äventyrslysten och tjänar som ambulansförare i Italien under första världskriget. Han blir skadad och vårdas på ett militärsjukhus (där han delar rum med Henry Villard, som senare kom att skriva boken som filmen är baserad på) av sjuksystern Agnes. Det uppstår känslor dem emellan, men medan Ernest gör sitt bästa för att erövra Agnes gör hon sitt bästa för att stå emot.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är baserad på boken Hemingway in Love and War av Henry S. Villard och James Nagel och handlar om Hemingways upplevelser under under första världskriget, däribland hans passionerade förälskelse i sjuksystern Agnes von Kurowsky.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]