Itaú Unibanco

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ett av Itaú Unibancos bankkontor i Rio de Janeiro.

Itaú Unibanco är en börsnoterad bank med huvudkontor i São Paulo, Brasilien. Banken är ett resultat av sammanslagningen av bankerna Banco Itaú och Unibanco som ägde rum den 4 november 2008. Itaú Unibanco är det största finansiella konglomeratetsödra halvklotet och den tionde största banken i världen enligt marknadsvärde. I december 2009 var Itaú Unibancos marknadsvärde över 110 miljarder dollar.[1] Itaú Unibanco äger Redecard, det näst största brasilianska kortbetalningsföretaget.

Itaú Unibanco står för cirka 11 procent av den brasilianska marknaden för banktjänster. Banken har verksamhet i Argentina, Chile, Paraguay och Uruguay i Sydamerika, liksom i England, Luxemburg och Portugal i Europa, USA, Japan, Kina, Hongkong och Förenade Arabemiraten i Asien. Itaú Unibanco är det viktigaste dotterbolaget till Investimentos Itaú (Itaúsa), ett stort konglomerat som rankas bland Fortune Magazines topp 500-företag i världen.

Itaú Unibanco har kontor i Asuncion, Buenos Aires, Caymanöarna, Dubai, Hongkong, Lissabon, London, Luxemburg, Montevideo, Nassau, New York, Santiago de Chile, Shanghai och Tokyo.

För närvarande har banken över 5000 bankkontor och uttagsautomater i Brasilien och i världen.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, 8 juni 2011.
  1. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 31 maj 2011. https://web.archive.org/web/20110531215157/http://www.itauprivatebank.com/a_us/aiu.htm. Läst 9 juni 2011.