J-Son

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
J-Son
Födelsenamn Julimar Santos Oliveira Neponuceno
Född 27 april 1985 (32 år)
Genrer Hiphop
Rap
Urbanpop
Skivbolag Solid Music
Sony Music Entertainment
EMI Music Publishing Scandinavia
Artistsamarbeten Eric Saade
Anton Ewald
Pitbull
Mr Living
Tima
Adam Tensta
Jennifer Brown
Lazee
Maino
Hot Rod
Danny Saucedo
Salem Al Fakir
Mischa Daniels
Aeon Step Manahan
Webbplats www.jsonchannel.com

Julimar Santos Oliveira Neponuceno, mer känd under sitt artistnamn, J-Son, född 27 april 1985 i Salvador, Bahia, Brasilien, är en brasiliansk-svensk sångare och låtskrivare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Julimar Santos Oliveira Neponuceno (J-Son) föddes i en fattig by i Salvador, Bahia i Brasilien och kom till Sverige som femåring. Hans mamma, Maria José Larsson, rymde hemifrån som fjortonåring och försörjde sig själv med tillfälliga arbeten, samtidigt som hon lärde sig själv att läsa och skriva genom att studera kvarglömda tidningar. Vid arton års ålder var hon gravid med J-Son och fast besluten om att ge sin son ett bättre liv, så hon flyttade så småningom till Sverige och Göteborg. J-Son växte upp i ett musikaliskt hem och upptäckte Hiphopmusik när han nätt och jämnt blivit tonåring. Han ställde sig på sin första scen och körde en rapbattle på ett tonårsdisco, en erfarenhet så taggande att det inspirerade honom att gå hem och skriva sin första vers. Något senare korsades J-Son och rapparen Glaciuz vägar och de började samarbeta, ett samarbete som snart placerade dem i toppen på underground scenen i Göteborg. J-Son inledde alltså sin professionella musikkarriär inom hiphop, rap och urbanpop, men är säker på att han med åren kommer att blomma ut och prova andra genrer allteftersom han utvecklas och mognar som artist.

”Jag vill inte bli kategoriserad som en rap-artist, jag är en musiker. Jag gör all slags musik.” - J-Son.

Han har redan börjat sjunga mer än att bara rappa på sina låtar. J-Son ser det som en livsviktig utmaning att ständigt pusha sig själv till att överraska sina fans. Utrustad med en brokig bakgrund av upplevelser, kultur, musik och språk ser J-Son sin invandrarstatus och sitt färgstarka arv som en stor fördel. En brunn ur vilken han kan ösa sitt berättande. Att J-Son dessutom hanterar fyra språk flytande ger honom vad som krävs av en ord-smed, talangen att förmedla världsspråket – rap.

J-Son har stor scennärvaro.

J-Son är signad med Solid Music och förlaget EMI Music Publishing Scandinavia. Solid Music är ett independent musikbolag med säte i Stockholm, där de utvecklar, skapar och administrerar musik och som även inkluderar artisterna Tima och Mr Living.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

J-Son debuterade med albumet Never Half Stepping, 2009, som blev nominerad för en svensk Grammis i kategorin "Årets Hip Hop album". J-Son blev snart en efterfrågad artist för kollaborationer och det dröjde inte länge innan hans första internationella släpp. Tillsammans med den Holländska DJ:n och producenten Mischa Daniels släppte han låten "Where You Wanna Go" som sålde Guld i Kanada. Sedan dess har J-Son fortsatt på den inslagna linjen med internationella samarbeten som resulterat i Guld och Platina-säljande singlar. Senast med låten Single Ladies som sålt dubbel Platina i Schweiz.

Hemma i Sverige började J-Son utveckla sitt låtskrivande och skrev 2011 på Eric Saade båda Platina säljande album, Saade vol.1 och Saade vol.2. Därefter har J-Son medverkat som låtskrivare på flera av Eric Saades släpp, så som den Platina säljande singeln Imagine med norska artisten Tone Damli. Utöver dessa har J-Son även skrivit Ola Svenssons guldsäljande singel "Sky Is The Limit" och Danny Saucedos Todo El Mundo.

J-Son har även kollaborerat med internationella artister så som Pitbull, Maino, Hot Rod och agerat förband åt bland annat Lady Gaga, Fabolous och 50 Cent.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album[redigera | redigera wikitext]

Mixtapes[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]