Johan Falk: Spelets regler

Från Wikipedia
Johan Falk: Spelets regler
GenreAction
Thriller
RegissörCharlotte Brändström
ProducentJoakim Hansson
ManusTage Åström
Viking Johansson
SkådespelareJakob Eklund
Joel Kinnaman
Mikael Tornving
OriginalmusikBengt Nilsson
FotografPascal Gennesseaux
ProduktionsbolagStrix Drama
DistributionNordisk Film
Premiär2012
Speltid96 minuter
LandSverige Sverige
SpråkSvenska, engelska, urdu, tyska
FöregångareJohan Falk: De fredlösa
UppföljareJohan Falk: De 107 patrioterna
IMDb SFDb Elonet

Johan Falk: Spelets regler är en svensk action-thriller från 2012 i regi av Charlotte Brändström med Jakob Eklund i huvudrollen. Filmen släpptes på dvd den 26 september 2012 och är den tionde filmen om Johan Falk.

Handling[redigera | redigera wikitext]

När filmen börjar har det har gått två år sedan Johan Falk (Jakob Eklund) och Frank Wagner (Joel Kinnaman) bröt sitt samarbete och Frank slutade som infiltratör åt polisen. Frank har precis haft nyinvigning av sin bar när hans före detta flickväns bror Kevin hamnar i svårigheter på grund av spelskulder. Samtidigt håller Johan och GSI-gruppen, tillsammans med tyska polisen, på att spränga en ovanligt hänsynslös liga som säljer en ny typ av narkotika som slår hårt mot ungdomar.

Franks sökande efter Kevin korsar Johans utredning och öppnar upp för ett nytt samarbete dem emellan - med den stora skillnaden att den här gången är det personligt för Frank. Det dröjer inte länge förrän Frank hamnar djupare än någonsin in i den organiserade brottsligheten. Johan och GSI tvingas iscensätta en avancerad operation för att snärja ledarna i knarkligan. Situationen blir ännu farligare eftersom det finns ytterligare en infiltratör med i spelet.

Rollista[redigera | redigera wikitext]