Libertarian National Socialist Green Party

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Libertarian National Socialist Green Party är ett nationalsocialistiskt politiskt parti i USA som funnits åtminstone sedan 2005.

Det uppges att Craig Smith skall vara en företrädare för Libertarian National Socialist Green Party[1].

Dess symbol är ett svart hakkors i en vit cirkel mot mörkgrön bakgrund.

Grön libertarianism[redigera | redigera wikitext]

Partiet vill avskaffa alla bidragssystem och istället använda dessa pengar till att förbättra miljön. Avskaffandet av alla bidragssystem kan ses som en radikal nyliberal politik, medan förslaget att använda alla dessa pengar till att förbättra miljön kan ses som en radikal grön politik.

Andra miljöreformer är att de vill arbeta för att onödiga fabriker stängs ner och att begränsa hur stor del av naturen som människan använder sig av. Partiet är liksom många vanliga gröna partier för "lokalisering", i motsats till globalisering.

Med lokalisering menar de att varje område kan definiera sin egen politik och leva efter sina egna värderingar. De vill också koncentrera städerna och använda marken mer effektivt.

Nationalsocialistisk, konservativ inriktning[redigera | redigera wikitext]

I likhet med andra nationalsocialistiska partier vill de skilja på olika etniska grupper och de vill arbeta för sin egen grupp det vill säga de vita, germanerna. De lagar riktade mot diskriminering som nu finns inom flera områden, som sjukvård, bostäder, offentlig service med mera, vill de avskaffa.

De menar att samhället är kollektivt ägt, av folket, och samhället bör agera i folkets intresse. Varje etnisk grupp bör ha sitt hemland eftersom "in a consensus group one can declare poisoning the earth to be a great offense".

Partiet vill ha fler poliser på gatorna, och anser att de som begår upprepade brott skall utvisas, men de är emot DNA-databaser. Deras egentliga mål är dock inte endast att utvisa de som begår brott, utan de menar att alla som inte har germanskt ursprung skall utvisas från USA.

Människor med asiatiskt ursprung skall förflyttas till Asien, och de som har afrikanskt ursprung skall förflyttas till Afrika o.s.v.

Jeffrey Weise, som utförde Red Lake-massakern i Red Lake, Minnesota, USA, kan ha haft någon form av anknytning till The Libertarian National Socialist Green Party[2]. Denna skolmassaker ägde rum den 21 mars 2005.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Socialist Green Party]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Paul Cooijmans, Interview with Craig Smith, High-Range Intelligence Tests and more, juni-juli 2007.
  2. ^ Sarah Left, A neo-nazi 'angel of death', The Guardian, 22 mars 2005.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]