Lista över rollfigurer i Förhäxad

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Detta är en lista över karaktärer i TV-serien Förhäxad.

Den äldre generationen[redigera | redigera wikitext]

Penelope "Penny" Halliwell[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Jennifer Rhodes

Född: 23 juni 1931

Död: 5 mars 1998

Krafter: Telekinesi

Född som Penelope Johnson. Gift med 4 män varav en var Allen Halliwell, systrarnas morfar och Pattys pappa. Enda dottern var Patricia "Patty" Halliwell. Var en kraftfull och stolt kvinna som bidrog med många formler och spells till Book of Shadows. Hon band systrarnas krafter när de var små för att skydda dem från en trollkarl. När Patty dog så uppfostrade Penny systrarna och höll deras öde och det faktum att de hade en halvsyster, hemligt.

Det första episoden av Förhäxad utspelar sig 6 månader efter Pennys död. I början hjälper hon systrarna att vända sidorna i Book of Shadows och det är ett tecken på att hon fortsätter att vaka över sina barnbarn även efter hon dött.

"Women in our family keep their last name."

Allen Halliwell[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Patrick Cassidy.

Född: 19 juni 1930

Död: 13 januari 1967

Krafter: Inga

Allen var den Pennys första make och Pattys pappa. Allen accepterade helt och fullt magi. Han och Penny var fredsälskande hippies under 1960-talet då de hade många möten både i huset och i parkerna. Tyvärr så blev Allen dödad av Pennys förra bästa vän Robyn och hennes demoniske vän Nigel. Det var då Penny blev en demon- och trollkarlsdödare.

Patricia "Patty" Halliwell[redigera | redigera wikitext]

Patricia "Patty" Halliwell, född 5 april 1950, avliden 28 februari 1978, spelas av Finola Hughes, är systrarna Halliwells avlidna mor. Hon var gift med Victor Benett, med vilken hon fick de tre systrarna Halliwell. Efter att hon skiljt sig från Bennet, hade hon ett förhållande med sin ledsagare Samuel "Sam" Wilder. De fick ett barn ihop, Paige Matthews, som senare blev bortadopterat då det var förbjudet att ha ett förhållande med en ledsagare.

Patty avled efter att ha försökt utplåna en vattendemon. Detta misslyckades och hon drogs ner i vattnet och drunknade. Systrarna Halliwell kan dock åkalla moderns ande och därmed få hjälp av henne.

Victor Bennett[redigera | redigera wikitext]

Spelas i säsong 1 av Tony Denison och i säsong 3-8 av James Read

Född: 16 januari 1949

Krafter: Inga

Han är Prues, Pipers och Phoebes pappa. Han och Patty skildes när systrarna var små och han gillade inte att hans fru och barn hade övernaturliga krafter men tillbaka lite titt som tätt efter det att de fått krafterna. Men Victor var inte där så mycket ändå när systrarna växte upp och Prue litade inte så mycket på honom. Inte förrän hon märkte att han verkligen menade allvar med att försonas med dem när systrarna kommit i 20-årsåldern. I säsong 3 har han bra kontakt med alla systrarna igen.

Han är en vanlig människa utan krafter. Han gillar inte ledsagare för att Patty systrarnas mamma var ihop med sin ledsagare. Han blev sur på Leo när han fick veta att Leo var en ledsagare. Men sen var de bra kompisar.

I början av säsong 4 så får han reda på att Patty fick en dotter Paige, med sin ledsagare Sam Wilder och behandlar trots det Paige som sin egen.

Victor var gift ett kort tag med Doris tills det visade sig att hon var en demon som var efter Pipers son Wyatt.

Victor Bennet spelar senare stor roll i säsong 8, då systrarna fingerat sin död och antagit efternamnet "Bennet" samt med magins hjälp antagit ett annat utseende. Systrarna Benetts namn börjar på J till skillnad från P och låtsats vara sina egna kusiner. Då systrarna fejkat sin död så får Victor vårdnaden av Pipers söner Chris och Wyatt.

Chris och Wyatt har i framtiden ett nära förhållande med Victor.

Samuel "Sam" Wilder[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Scott Jaeck

Krafter: Ledsagare-krafter

Efter sin död blev Sam en ledsagare och var det bl.a. åt Patty Halliwell som han blev förälskad i och som besvarade hans känslor. Det resulterade i en dotter, Paige, som blev iväg adopterad eftersom hon var förbjuden och om "The Elders" skulle få reda på det så skulle det få hemska följder.

Sam beskyllde sig själv för Pattys död då en vattendemon dödade henne på ett läger. Efter att hon dött klippte han sina vingar och stannade på lägret där han gjorde olika arbeten. Efter att Prue, Phoebe och Piper i säsong 2, dykt upp på lägret, fick reda på hur allt låg till och dödat vattendemonen, så dör Sam efter att ha blivit svårt skadad av vattendemonen. Han förenas med Patty som tar med honom till livet efter detta.

Men Sam återvänder till världen som ledsagare igen och slutar att använda sina krafter. I säsong 5 blir han Paige skyddsling då hon får reda på hur allt ligger till och förstår vad som hände. Sam dyker upp igen i säsong 8 då Paige har bekymmer med Sam som hon vill ta itu med. Han fortsätter sen att själv vara ledsagare.

Barnen[redigera | redigera wikitext]

Barn till systrarna Halliwell och deras pojkvänner/män.

Wyatt Matthew Halliwell[redigera | redigera wikitext]

Spelas som barn av tvillingarna Jason och Kristopher Simmons och som vuxen av Wes Ramsey.

Född: 2 februari 2003

Krafter: Ett otal. Är även ägaren av svärdet Excalibur.

Wyatt är Piper och Leos förstfödda son. I den alternativa framtiden blev han ond av någon anledning, men hans lillebror Chris lyckades fly till dåtiden för att ta reda på vem som är orsaken och lyckades ändra framtiden.

Wyatt Matthew har utsatts för demoner, som försökt röva bort honom och omvända honom till ondskan. Något som även bidrog till att han blev ond i framtiden. Wyatt vistades en tid tillsammans med den höggravida Piper, som väntade Chris, i magiskolan, där han ansågs vara trygg mot demoner, men i själva verket var det på magiskolan faran fanns i form av Gideon.

Wyatt växer sedan upp och blir en god ledsagare/häxa.

Hans namn kommer ifrån sin pappas efternamn och sin moster Paiges efternamn.

Christoper "Chris" Perry Halliwell[redigera | redigera wikitext]

Spelas som vuxen av Drew Fuller.

Född: 2004

Krafter: telekinesi och ledsagarkrafter

Näst äldste son till Piper Halliwell och Leo Wyatt. Kom som vuxen till systrarna för att förhindra att Wyatt blev ond som vuxen och gjorde därmed att hela hans framtid förändrades till det bättre.

Chris är cynisk, humoristisk och väldigt mån om sin familj.

Chris är döpt efter sin farfar Christoper.

Prudence Melinda Halliwell[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Kathleen Teresa Scott

Piper Halliwells och Leo Wyatts enda dotter och yngsta barn. Syns i en scen från framtiden i det sista avsnittet i säsong 8 där hon, Chris och Wyatt skickas i väg till skolan. När Wyatt föddes så sa Piper till Phoebe att om det blivit en dotter hade hon fått hetat just Prudence Melinda. Hon döptes till Prudence efter sin moster Prudence Halliwell och namnet Melinda fick hon efter Melinda Warren, som var den allra första häxan i släkten.

Melinda kan vara den som ärvt sin mammas krafter då hon föddes då Leo var en dödlig utan krafter.

Phoebe och Coops döttrar[redigera | redigera wikitext]

I framtiden får Phoebe och Coop tre döttrar.

Prudence Johanna kallas PJ och är äldst av de tre flickorna. Hon är ett par år yngre än Chris som gillar att reta henne lite grann. Hon har en cupidvariant av Prue och Paiges telekinesis.

Parker är mellansystern. Vi vet ännu inte vad den yngsta systern heter, bara att hennes namn också börjar på P. 2 år efter den äldsta dottern så föds nästa flicka och då de äldsta döttrarna är 6 och 4 år föds den yngsta dottern.

Paige och Henrys barn[redigera | redigera wikitext]

I framtiden så får Paige och Henry två tvillingdöttrar Kat och Tamora och adopterar en son som får heta Henry JR efter sin pappa.

Männen[redigera | redigera wikitext]

Coop[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Victor Webster.

Krafter: teleportering, resa i tiden, stanna i tiden och empati

Copp är en Cupid, d.v.s. en magisk kärleks varelse som skickades av "The Elders" till Phoebe för att hitta kärleken igen. Egentligen är det förbjudet för en Cupid att bli kär i en häxa precis som för en ledsagare men Phoebe och Coops kärlek är okej för att The Elders faktiskt skickat honom och de gifter sig i slutet av säsong 8. Tillsammans får de 3 döttrar i framtiden.

Henry Mitchell[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Ivan Sergei

Krafter: Inga

Är polis som gifter sig med Paige i säsong 8. Har inga problem med magi och att Paige är en häxa.

Tillsammans får de 3 barn, 2 tvillingdöttrar och en son, Henry jr.

Cole Turner[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Julian McMahon.

Cole Turner är en halvdemon, med en far som är människa och en mor som är demon. Cole Turner är hans mänskliga hälft, Belthazor är hans demonhälft. Trots att han bara är demon till halva sitt väsen, är han mycket kraftfull.

Vid seriens början hade han i fått i uppdrag att döda de tre häxsystrarna Halliwell, Prue, Piper och Phoebe. Hans onda anslag misslyckades i och med att han blev förälskad i Phoebe och hon i honom. Hans kärlek till henne var så stark, att han till och med var villig att ge upp sin demonhälft för hennes skull, vilket han också gjorde efter en tid. Senare blev han emellertid ”Källan till allt ont”, ”The Source of All Evil”, och han lurade Phoebe att gifta sig med honom. Därvid kom hon att bli hans drottning i underjorden och blev en ond människa.

Till slut blev han besegrad och hamnade i ”Wasteland”, landet där demoner som dör hamnar. Där samlade han emellertid på sig krafter av åtskilliga andra, på riktigt döda demoner. Det gjorde att han kunde återvända till de levandes värld, starkare än någonsin. Nu skapade han ett alternativt universum för att kunna få tillbaka sin älskade Phoebe. Trots sina nya krafter lyckades Phoebes förut okända halvsyster Pagie utplåna honom.

Numera är han för evigt fast i ett astralt plan mellan liv och död men hjälpte Phoebe att inte tappa tron på kärleken genom att skicka Drake.

Inspektör Andrew "Andy" Trudeau[redigera | redigera wikitext]

Andy är Prues pojkvän, de var ihop på college men gjorde slut. De träffas senare när Andy ska lösa ett fall. Andy och Prue hade ett väldigt fint förhållande trots att de gjorde slut några gånger och sedan blev ihop igen. Tyvärr så dör han i säsong ett.

Agent Kyle Brody[redigera | redigera wikitext]

Kyle är Paiges pojkvän i säsong 7 men blir dödad av avatarerna

Jason Dean[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Eric Dane

Jason Dean tog över tidningen "The Bay Mirror" och förälskade sig senare i Phoebe som älskade honom tillbaks. Han åkte iväg till Japan i ett halvår och dit följde även Phoebe med. Phoebe och Jason var ihop i ett år tills Phoebe berättade för Jason att hon var en häxa, då Jason tyckte att de inte skulle ses mer.

Vänner och bekanta[redigera | redigera wikitext]

Darryl Morris[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Dorian Gregory

Morris jobbar som polis. Han var tidigare partner med Andy (Prues gamla pojkvän) och det var på det viset som han kom i kontakt med systrarna. Efter att Andy dött så blev Darryl systrarnas poliskontakt.

Från början visste han inte vad deras stora hemlighet var, men strax var de tvungna att berätta varför alla mördare plötsligt försvann: det var demoner som de utplånat. Darryl har hjälpt systrarna från många knipor, och många gånger har han täckt för dem när de rymt från fängelset. Han har också fått offra sig själv några gånger. Men när han själv råkade illa ut och var nära att få dödsstraff så valde han att ta avstånd från systrarna då han till slut flyttar med sin fru Shelia och barn till Östkusten.

Men Darryl kommer alltid att se familjen Halliwell som sin familj.

Billie Jenkins[redigera | redigera wikitext]

Spelas av Kaley Cuoco.

Billie är en ung och oerfaren häxa som blir Paige's "skyddsling" i säsong 8.

När hon bara var 5 år gammal blev hennes syster bortrövad av en demon och sedan dess har hon sökt efter demonen som kidnappade hennes syster, dels för att få sin syster tillbaka, dels för hämnd, men i avsnittet "Payback's A Witch" inser hon att hämnd inte är svaret och bestämmer sig då för att fokusera på att hitta sin syster. Hon är en väldigt kraftfull häxa, men hon har mycket kvar att lära.

I början vill Billie inte ha något med Paige eller hennes systrar att göra, men hon kallar ändå omedvetet på Paige. Till slut accepterar Billie att Paige måste hjälpa henne. Systrarna använder till en början Billie som hjälp att förinta demoner som vill ha husets makt, då de har bytt identitet för att lura undervärlden och den riktiga världen att de har dött. Men när de så småningom inser att de vill ha tillbaka sina gamla liv så får Billie mer tid att söka efter sin syster. Samt att utveckla sina krafter.

Billie är en väldigt starkt driven häxa, och hon går ofta emot Paige och de andra systrarnas åsikter när hon slåss emot demoner. Detta försätter henne ofta i trubbel.

Bille är syster till Christy Jenkins som hon till slut tvingas att döda i självförsvar.

                             ===Christy Jenkins===                                 Christy Jenkins är storasyster till Billie Jenkins och kidnappades av demoner som barn. Tillsammans med sin syster blir hon den Ultimata kraften.