Lista över rollfigurer i Star Trek

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Det här är en lista över rollfigurer i tv-serierna och filmerna kring Star Trek.

  • Elim Garak, som spelas av Andrew Robinson, förekommer i tv-serien Star Trek: Deep Space Nine. I serien är han en cardassier av kaptens grad inom Obsidian Order. Han arbetar som skräddare, spion och lönnmördare.
  • Dr. Katherine Pulaski, spelad av Diana Muldaur, förekommer i tv-serien Star Trek: The Next Generation med start i avsnittet "The Child" och avslut i avsnittet "Shades of Gray". I serien är hon en jordmänniska med kommendörkaptens grad och med befattning som chefsläkare inom stjärnflottan.
  • Dr. Noonien Soong, som spelas av Brent Spiner, förekommer i tv-serien Star Trek: The Next Generation. I serien skapar Dr Soong androiden Data, efter sju misslyckade försök att skapa en välfungerande artificiell livsform. De flesta av dessa försök drabbas av en teknologisk version av nervsystemskollaps. Lore, Datas närmaste storebror, överlever, men saknar samvete och figurerar därför i serien som Datas "onde tvilling". Ytterligare en broder, B4 (uttalas som "Before", på svenska "Före") förekommer i Star Trek: Nemesis. Han saknar förståelse för världen i största allmänhet.
  • Lwaxana Troi, som spelas av Majel Barrett, förekommer i Star Trek: The Next Generation och i tre avsnitt av Star Trek: Deep Space Nine. Hon är mor till Deanna Troi.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Noonien Soong på Memory Alpha