Mark Harmon

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mark Harmon
Mark Harmon fotograferad av Jerry Avenaim för TV Guide Magazine.
Mark Harmon fotograferad av Jerry Avenaim för TV Guide Magazine.
FöddThomas Mark Harmon
2 september 1951 (68 år)
USA Burbank, Kalifornien, USA
Aktiva år1975–
MakaPam Dawber
(1987– )
2 barn
Betydande roller
Leroy Jethro Gibbs i NCIS
IMDb SFDb

Thomas Mark Harmon, född 2 september 1951 i Burbank, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare. Harmon är främst känd för rollen som agenten Leroy Jethro Gibbs i NCIS.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Harmon föddes i Burbank, Kalifornien. Han är son till skådespelaren Elyse Knox (som inte är dotter till Frank Knox, som var marinminister åren 1940–1944, trots många påståenden om detta) och Tom Harmon, en amerikansk fotbollsstjärna född i Rensselaer, Indiana. Mark Harmon har även två äldre systrar; skådespelaren och konstnären Kristin Harmon och Kelly Harmon, också skådespelare, som varit gift med bilmagnaten John DeLorean.

Efter att skrivit in sig vid Los Angeles Pierce College där han var student och quarterback, flyttade Harmon senare till UCLA. Han följde i sina fars fotspår genom att spela som quarterback för det amerikanska fotbollslaget UCLA Bruins mellan åren 1972 och 1973. Han slutade efter att laget besegrat dubbelmästaren Nebraska Cornhuskers 1972. Harmon belönades året därefter med ett pris för sitt spel i matchen.

Filmografi i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]