Mjölby Hockey

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Mjölby Hockey
Hemort Mjölby, Sverige Sverige
Grundad 2000
Hemmaplan Toyota Material Handling Arena
Sportchef Niklas Frisell
Tränare Erik Vikström
Nuvarande säsong Division 2 Hockey current event.svg

Mjölby Hockey är ett ishockeylag från Mjölby och (MHC) bedriver f n verksamhet med ett A-lag, två juniorlag och cirka 240 spelare i ett 10-tal ungdomslag/verksamheter. Med ledare, funktionärer, aktiva föräldrar och spelare är vi drygt 800 engagerade i Mjölby kommuns mest deltagaraktiva förening och länets näst största hockeyförening efter LHC.

A-laget spelar i div. 2 (B), J20-laget i J20 div 1, J 18-laget i div. 1, A-pojk i div. 1 och övriga lag i Smålands- och Östgötaserierna. Föreningens färger är svart, rött och vitt.

Målsättning är att utbilda och fostra ungdomar till goda förebilder i MHC:s representationslag både nu och för kommande generationer.

Föreningen har en huvudstyrelse, en ungdomsstyrelse, en sportgrupp (A, J) och en marknadsgrupp. MHC stöds av ett 150-tal partners med bidrag och tjänster på olika nivåer. Laget spelar sina hemmamatcher i Toyota Material Handling Arena.

Fria Läroverken har inlett ett samarbete med Mjölby HC, som är Östergötlands näst största hockeyförening. Tillsammans kommer de med start hösten 2015 erbjuda elever att kombinera gymnasiestudier med en satsning på ishockey. Samarbetet innebär att eleverna kommer träna ishockey i Mjölby och gå i skolan på Fria Läroverken i Linköping.

Eleverna tränar ishockey i Mjölby under ledning av A lags tränaren Erik Vikström två förmiddagar i veckan och får sin gymnasieutbildning på Fria Läroverken. Eleverna kommer att kunna kombinera ishockey med Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]