Muskövarvet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Muskövarvet AB
Org.nr556675-3496
TypPrivat aktiebolag
HuvudkontorSverige Muskö, Sverige
NyckelpersonerKrister Andersson verkställande direktör (2017)
BranschSkeppsvarv
TjänsterFartygsunderhåll
Antal anställda27
Historia
Grundat2005
GrundareKrister Andersson,
Ulf Holmqvist,
Matias Stamboe
Struktur
ÄgareSAAB AB
ModerbolagAludesign i Docksta Aktiebolag
Övrigt
Webbplatshttp://www.muskovarvet.se/

Muskövarvet AB är ett skeppsvarv som ligger på Muskö i Haninge kommun, Stockholms län.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Varvet grundades år 2005 av de tre tidigare försvarsanställda kollegerna Krister Andersson, Ulf Holmqvist och Matias Stamboe. Företaget grundades i spåren av Försvarsbeslutet 2004, då Försvarsmakten beslutade att flytta och koncentrera Marinbasens verksamhet till Karlskrona. Dåvarande Marinverkstäderna på Muskö med ca 250 anställda, varslade och sade upp närmare 150 anställda, bland vilka Andersson, Holmqvist och Stamboe återfanns. Namnet Muskövarvet kom sig naturligt av att varvet geografiskt låg på Muskö samt att det som i folkmun alltid kallats för Muskövarvet de fakto formellt aldrig hade haft det namnet.

År 2007 såldes 55% av företaget till Aludesign i Docksta AB som till 2017 ägdes av bröderna Sundin innan det såldes till SAAB AB.

Muskövarvet arbetar med service, reparationer, underhåll och ombyggnationer av fartyg och båtar från mindre fritidsbåtar till charter, passagerarbåtar och arbetsbåtar upp till ca 50 ton. Varvet arbetar till stor del med marinens båtar, men även med andra civila och offentliga redare liksom privatägda båtar.

Källor[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]