Mysims

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

My Sims (ぼくとシムのまち, Boku to Sim no Machi, Town for Me and Sim), tidigare känt som The Sims Wii, är ett spel tillverkat av EA Games. Det är baserat på Maxis berömda Sims-spel, och i första hand designat för Nintendos konsoler Wii och DS, men har även släppts för PC. Nintendoversionerna släpptes officiellt den 20 september 2007 i Sverige.

Karaktärerna är chibi-inspirerade små gubbar (likt de i Animal Crossing), helt olika de simmar som hittills funnits i de övrige sims-spelen.

Uppföljare[redigera | redigera wikitext]

Till grundspelet har det släppts en uppföljare och ytterligare två stycken (MySims Party och MySims Racing) är under utveckling och förvantas släppas under sommaren 2009.[1]

MySims Kingdom[redigera | redigera wikitext]

MySims Kingdom var den första uppföljaren och släpptes under 2008. I spelet ska man hjälpa Kung Roland att stoppa "ondskan" som sprids i en avlägsen del i kungadömet. I uppföljaren har det bland annat införts djur bland simmarna. Det har även tillkommit ett antal nya karaktärer. 2008 var den nominerad för det bästa simulationsspelet till Wii.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”The sims 2 webbplats”. http://www.thesims.se/news.read.asp?id=656. Läst 8 februari 2009. 
  2. ^ ”IGN Wii”. Arkiverad från originalet den 22 december 2008. https://web.archive.org/web/20081222040954/http://bestof.ign.com/2008/wii/9.html. Läst 25 januari 2009. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Mediarelaterade länkar[redigera | redigera wikitext]