New Life Church

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
New Life
Kyrka
Gudstjänst i New Life Church Stockholm.
Gudstjänst i New Life Church Stockholm.
Trossamfund Evangeliska Frikyrkan
Plats Missionsvägen 75, Traneberg, Bromma, Sverige
Invigd 1993
Webbplats: www.newlife.nu

New Life Church (Baptistförsamlingen) är en frikyrka i Bromma (närförort till Stockholm) med runt 350 medlemmar år 2008, ansluten till Evangeliska Frikyrkan. Församlingen grundades 1993. Församlingen har stark internationell och mångkulturell prägel, bland medlemmarna var det från 40 olika nationer år 2008. Föreståndaren och grundaren heter John van Dinther.

Dotterförsamlingar har startats i Göteborg (2008) och Västerås (2011) under namnet New Life Church.

Huvudmötet på söndagen genomförs både på engelska och svenska. Församlingen har en socialtjänstverksamhet med bland annat fängelsebesök, annat arbete bland samhällets utstötta, samt fikastunder med äldre. I församlingen är cellgruppverksamheten ett viktigt inslag och den består i att man möts i mindre grupper en gång i veckan - ofta hemma hos någon i respektive grupp.

Läran[redigera | redigera wikitext]

Läran är klassisk kristen i enlighet med den apostoliska trosbekännelsen med betoning på syndernas sonande genom att Jesus (Gud själv) dog på korset och allas behov av denna förlåtelse. Man tillämpar troendedop.

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Gudstjänst varje söndag kl 10 och kl 13 på engelska och svenska.

Ungdomsverksamhet[redigera | redigera wikitext]

Ungdomarna i församlingen mellan 13 och 19 år träffas varje fredag under skolterminen för andakter och gemenskap. Det anordnas också läger på hösten och sommaren, samt skidläger vecka nio. Här samlas inte bara församlingens ungdomar utan även fler utifrån.

Stället[redigera | redigera wikitext]

Församlingen har flera år bedrivit verksamhet för de marginaliserade i samhället. Stället är en plats för Stockholms på olika sätt marginaliserade och andra med destruktiva livsstilar att samlas och få motivation att bryta dessa livsstilar. Det sker genom öppethus på onsdag kväll och ett kafémöte på måndagar. De är också aktiva ute på Stockholms gator. Alla välkomnas som har behov och uppmuntras med att det finns något att ta "i stället" för allt annat. Jesus ses som det enda alternativet som kan erbjuda ett nytt liv helt fritt från missbruk.

RE:ACT[redigera | redigera wikitext]

RE:ACT är församlingens sociala arbete som vänder sig till människor med materiella behov. Första söndagen i varje månad samlas basförnödenheter in och delas ut genom cellgruppsnätverket.

Utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Församlingen mottog 2008 Stockholms läns landstings årliga pris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism.[1].

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Belöningar för nattvandringar och arbete mot segregation - SLL”. Stockholms Läns Landsting. http://www.sll.se/SLL/Templates/NewsPage.aspx?id=45185. Läst 3 juli 2008. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]