New York-Penn League

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
En match i New York-Penn League i Brooklyn 2001.

New York-Penn League är en professionell basebolliga som är en farmarliga till Major League Baseball (MLB). Ligan består av 14 klubbar (se ruta nedan), av vilka trots ligans namn bara sex är från delstaten New York och två från Pennsylvania i USA. De andra är från Connecticut, Maryland, Massachusetts, Ohio, Vermont och West Virginia. Tidigare har det dock funnits klubbar i Kanada.

New York-Penn League är en av sju ligor på den näst lägsta nivån (A) inom systemet av farmarligor som kallas Minor League Baseball. Ligan är dock en av två på A-nivån som spelar en förkortad säsong (short-season), från juni till början av september.

Klubbarna i ligan får ha högst fyra spelare som är 23 år eller äldre och högst tre som har spelat i MLB eller Minor League Baseball i fyra år eller mer.

Historia[redigera | redigera wikitext]

New York-Penn League grundades 1939 under namnet Pennsylvania-Ontario-New York League, vilket brukade förkortas PONY League, och bestod då av sex klubbar. 1957 bytte ligan namn till New York-Penn League eftersom den enda klubben i Ontario i Kanada hade lagts ned. Under 1980- och 1990-talet hade ligan återigen klubbar i Kanada.

New York-Penn League är numera uppdelad i tre divisioner: McNamara, Pinckney och Stedler Division.

Slutspel[redigera | redigera wikitext]

Efter grundserien, som består av 76 matcher, går de tre divisionssegrarna och bästa tvåan (som får ett så kallat wild card) till slutspelet.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Webbkällor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]