Niklas Czarnecki

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Niklas Czarnecki
Niklas Czarnecki.jpg
Niklas Czarnecki, 2010.
NationalitetSverige Sverige
Född23 december 1965 (57 år),
Västervik
Klubbar
Spelade förVästerviks IK, IF Troja-Ljungby, Vimmerby Hockey, Tranås AIF, IK Oskarshamn
Tränare förVästerviks IK, Linköpings HC, Mjölby Hockey, Bofors IK, Brynäs IF, Färjestad BK, HC Vita Hästen
Övrigt
Proffsår

Niklas Czarnecki, född Helgesson den 23 december 1965 i Västervik, är en svensk ishockeytränare som för tillfället tränar i Vita Hästen[1] i Hockeyallsvenskan.

Czarnecki började som spelare i bland annat Västerviks IK och Vimmerby HC, men fick problem med ryggen och tvingades 1997 till steloperation[2]. Han klev 1999 in på tränarbanan som assisterande coach i Linköping, och blev också rektor för hockeygymnasiet. Den 23 mars 2004 tog han över som tränare i Bofors IK efter Leif Strömberg som gått till Färjestad[2]. Czarnecki stannade där till mars 2008, då han värvades av Brynäs som då befann sig i kris och hade hamnat i kvalserien. Czarnecki lyckades tillsammans med Leif Boork hålla laget kvar i elitserien, och tog sedan rodret som ensam huvudtränare i klubben[3].

2011 värvades han som huvudtränare i Färjestad BK och skrev på ett treårskontrakt, men hans sejour kom att bli kort och turbulent. Redan innan han tillträtt vecklade Färjestadsfans ut en banderoll med texten "Czarnecki – dra åt helvete", och säsongen 2011/2012 inleddes med elva matcher utan fullpoängare för Färjestad. I januari 2012 meddelade FBK att Czarnecki fått sparken som tränare[4].

2014/15 blev han tränare för Vita Hästen.[5] Han kom till Hc Vita Hästen som assisterande tränare till säsongen 2019/20[6].

Klubbar som spelare[redigera | redigera wikitext]

Klubbar som tränare[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]