Om inte

Från Wikipedia
Om inte
GenreDrama
RegissörElla Lemhagen
ProducentMalte Forsell
Sara Carlsson
Karl Fredrik Ulfung
ManusElla Lemhagen
Hans Renhäll
SkådespelareFrida Hallgren
Johan Svangren
Olle Sarri
Danijela Stankovic
OriginalmusikArvid Lind
ProduktionsbolagSonet film
Premiär2001
Speltid90 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Om inte är en svensk dramafilm från 2001 i regi av Ella Lemhagen med Frida Hallgren, Johan Svangren, Olle Sarri och Danijela Stankovic i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 2 november 2001.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Hanna och Jesper åker till Hultsfredsfestivalen med Jespers kompis Brian och dennes nya flickvän Karola. Hanna somnar ensam i tältet och dagen efter beter sig Jesper konstigt och Karola har försvunnit. Tillbaka i Stockholm har Hanna och Jesper precis flyttat ihop och en kväll erkänner Jesper att han varit otrogen med någon. Hanna hade tänkt berätta att hon är gravid men istället får Jesper sova på soffan. När Hanna träffar Karola av en slump berättar hon att hon stack från festivalen för att hon blev våldtagen men vill inte berätta av vem.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen fick ett blandat mottagande, manuset ansågs av recensenterna spreta åt alla möjliga håll, men Frida Hallgren i rollen som Hanna fick beröm.

Filmen är bland annat inspelad under Hultsfred i Kalmar län, vid KatarinahissenSödermalm, DrottninggatanNorrmalm och på Söderstadion i Stockholm.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]