Panamerikanska landsvägen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Pan-American Highway.
Pan American Highway från Prudhoe Bay, USA till Ushuaia, Argentina.
Karta över centralamerika från 1933

Panamerikanska landsvägen (sp: Carretera Panamericana, en: Pan-American Highway) är ett vägnätverk som sammanlagt mäter nästan 48 000 kilometer. Förutom ett 87 km långt mellanrum i ett regnskogsområde länkar de ihop Nord- och Sydamerikas nationer i ett sammanbundet landsvägssystem som sträcker sig från Prudhoe Bay i Alaska, USA till Ushuaia i Argentina med en alternativ ändpunkt i Quellón i Chile. Idén till att märka ut en sammanhängande väg från norr till söder över hela den amerikanska kontinenten fördes fram i den femte internationella konferensen av amerikanska stater 1923. Sträckan genom USA och Kanada räknas ibland inte in, eftersom ingen väg kallas Pan-American Highway av myndigheterna. Däremot bär flera alternativa vägsträckningar namnet inofficiellt.

Vägarna sträcker sig genom flera typer av klimat och biotoper, från varma fuktiga regnskogar till kalla och torra bergspass. Eftersom vägen går genom flera länder är den långt ifrån homogen och standarden är mycket skiftande. Några delsträckor kan trafikeras endast under torrperioden, och på andra är det ibland farligt att framföra fordon. Nätverket av landsvägar går genom följande länder:

Vägsystemet har olika benämningar på olika språk, bland andra:

Slanguttryck:

Det förekommer också att man kallar den för "Interamericana" (spanska)

Dariénluckan[redigera | redigera wikitext]

Det enda stället där landsvägen gör ett avbrott är en 87 km lång sträckning som går över statsgränsen mellan Panama och Colombia. Miljögrupper, indianfolk, och regeringar är emot ett landsvägsbygge i området av varierande skäl; att skydda regnskogen, förhindra spridning av tropiska sjukdomar, förhindra införsel av knark från Colombia, värna indianfolkens försörjningsmöjligheter och förhindra mul- och klövsjukans intrång i Nordamerika. Förlängningen till Yaviza medförde allvarlig skogsskövling i det området inom ett årtionde efter vägbygget. Ett föreslaget alternativ är en färjeförbindelse mellan Turbo i Colombia och en ny färjehamn i Panama.

Bildgalleri[redigera | redigera wikitext]