Pokémon Diamond och Pearl

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Pokémon Diamond och Pearl
Originaltitel ポケットモンスター ダイヤモンド (Pokémon Diamond)
ポケットモンスター パール (Pokémon Pearl)
Utvecklare Game Freak
Genre RPG
Antal spelare Singel, Multiplayer
Format Nintendo DS
Arbetslag
Spelfigursdesign Ken Sugimori
Musik Go Ichinose, Junichi Masuda, Morikazu Aoki, Hitomi Sato
Spelserie
Spelserie Pokémon
Föregångare Pokémon Emerald
Uppföljare Pokémon Platinum
Distribution
Europa 27 juli 2007
Japan 28 september 2006
USA 22 april 2007
Datorspelsportalen

Pokémon Diamond och Pearl är två Pokémonspel i Pokémonserien till Nintendo DS. De är uppföljare till Ruby och Sapphire.

Spelvärld[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelar sig i Sinnoh-regionen och huvudfiguren (kille eller tjej) bor ensligt i en liten by, Twinleaf Town. Spelet börjar med att huvudkaraktären ska gå och träffa sin kompis (som även blir huvudpersonens rival senare i spelet). När de träffas råkar de komma i kontakt med två vilda fågelpokémon, och hittar en väska med tre pokébollar som representerar tre startpokémon; Turtwig (Gräspokémon), Chimchar (Eldpokémon) och Piplup, (Vattenpokémon).

Nu börjar det stora äventyret med en resa genom Sinnoh i jakten på att fånga flest Pokémon. I många städer finns gym med en gymledare. Dessa måste besegras för att komma vidare i spelet. Det finns också en ond liga, Team Galactic, som vill ta över universum. I mitten av spelet måste man besegra Team Galactic, för att den möta den legendariske Dialga (Diamond-versionen) eller Palkia (Pearl-versionen).

När alla gym är avklarade dyker en flicka upp som presenterar sig som gymledare i Johto varpå hon överlämnar det avgörande HM:et för att komma till Pokémonligan och besegra de fyra eliterna och den regerande Pokémon-mästaren.