Mew (Pokémon)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Mew (ミュウ Myū?) är en figur ur den populära media-franchisen Pokémon.

Mew är en av de 151 första Pokémon som gick att fånga i originalspelen Pokémon Red, Green och Blue och har numret 151. Mew är en legendarisk Pokémon som besitter övernaturliga och starka krafter, och arten tros vara utdöd. Namnet "Mew" är troligtvis det japanska ordet för "mjau", det vill säga det ljud som en katt ger ifrån sig, blandat med det japanska ordet "myō", som betyder unik.[1] Mew skapades av Shigeki Morimoto.

I animen[redigera | redigera wikitext]

I den första Pokémon-filmen spelar Mew en av huvudrollerna. Man får i början av filmen reda på att Mew tros vara en utdöd art, men en bit av Mews DNA har hittats och vetenskapsmän skapar med hjälp av det en klonad Pokémon som de kallar Mewtwo. Mewtwo påminner om Mew men har skapats för att vara en levande stridsmaskin, och sägs alltså vara den starkaste Pokémon som finns.

Mewtwo är dock missnöjd med att ha skapats som ett redskap för människor, och spränger laboratoriet där han skapades. Istället bygger han upp ett eget laboratorium och lockar dit landets starkaste tränare för att kunna klona deras Pokémon, samtidigt som han planerar att förinta alla människor.

Den riktiga Mew dyker upp och väljer att hjälpa människorna.

I spelen[redigera | redigera wikitext]

Mew är en av de mest sällsynta Pokémon i alla Pokémon-spel.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Bulbapedia - Mew - nummer, namn, ursprung (engelska)