Pontus Norgren

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Pontus Norgren, född 22 april 1968, är en svensk musiker. Han är känd som gitarrist i banden The Poodles och Hammerfall.

Norgrens karriär började tidigt, redan i tonåren startade han bandet Odessa tillsammans med bland annat basisten Peter Wilén och Jesper Kvibergtrummor. Som artonåring blev han erbjuden platsen som gitarrist i det tyska hårdrockbandet Accept efter att de hört honom spela, när de insåg hur ung han var gick dock platsen till en annan.

Odessa splittrades i början av 1990-talet och Pontus bildade bandet Great King Rat[1] tillsammans med Leif Sundin, Mikael Höglund, Anders Fästader och Thomas Broman. Från 2000-talet jobbade Pontus främst som ljudtekniker och producent, han jobbade med band som Europe, Candlemass, Thin Lizzy och Royal Hunt. Han spelade även i det svenska undergroundbandet Zan Clan. 2006 hoppade han av bandet tillsammans med basisten Pontus Egberg från samma band för att spela med pudelrockbandet The Poodles, som deltog i Melodifestivalen 2006. Bandet slutade som fyra i den stora finalen i Globen.

2008 hoppade Pontus Norgren av The Poodles för att börja som gitarrist i bandet Hammerfall. 2009 släppte han sin första skiva No Sacrifice, No Victory med bandet.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Rockdetector.com: Great King Rat, läst 2011-04-17