One More Time

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
One More Time
Nanne Grönvall By Daniel Åhs Karlsson.jpg
BakgrundSverige, Sverige Sverige
GenrerEtnopop
Schlager
År som aktiva1991-
SkivbolagCNR
Relaterade artisterNanne Grönvall
Sound of Music
Medlemmar
Nanne Grönvall
Maria Rådsten
Peter Grönvall
Tidigare medlemmar
Thérèse Löf
För albumet, se One More Time (musikalbum).

One More Time är en svensk etnopop-grupp med medlemmarna Nanne Grönvall, Peter Grönvall, Maria Rådsten och till en början även Thérèse Löf.

Historik[redigera | redigera wikitext]

1992 gav de ut sin första singel, Highland, och ett album med samma namn. Thérèse Löf lämnade gruppen kort därefter. Highland blev deras största internationella framgång och singeln låg etta på hitlistorna i över tio länder. Gruppen blev samtidigt utnämnda till Bästa utländska grupp i Belgien och skivan sålde guld i Sydafrika.

Melodifestivalen[redigera | redigera wikitext]

De tre gruppmedlemmarna skrev sången Det vackraste som togs ut till Melodifestivalen 1995, där den framfördes av Cecilia Vennersten och slutade på andraplats efter Jan Johansens Se på mig. Gruppen spelade själva in låten på engelska med titeln Living in a Dream och den var med på deras senaste album, Living in a Dream (1997).

1996 fick gruppen återigen med ett bidrag i Melodifestivalen, som de denna gång valde att framföra själva, den av Nanne och Peter komponerade etnoballaden Den vilda, med vilken de vann uttagningen. Inför Eurovision Song Contest i Oslo, Norge, var bidraget storfavorit. I den hemliga urvalsjuryns resultat (vilket läckte ut inför tävlingen) hade bidraget vunnit omröstningen överlägset. Väl på plats i Oslo slutade de på tredjeplats, efter Irland och Norge.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album[redigera | redigera wikitext]

Singlar[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Företrädare:
Jan Johansen
Melodifestivalvinnare
1996
Efterträdare:
Blond