Pristella

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Pristella
Status i världen: Livskraftig (lc)
Pristella maxillaris.jpg
Systematik
DomänEukaryoter
Eukaryota
RikeDjur
Animalia
StamRyggsträngsdjur
Chordata
UnderstamRyggradsdjur
Vertebrata
ÖverklassBenfiskar
Osteichthyes
KlassStrålfeniga fiskar
Actinopterygii
OrdningLaxkarpar
Characiformes
FamiljLaxkarpar
Characidae
SläktePristella
ArtPristella
P. maxillaris
Vetenskapligt namn
§ Pristella maxillaris
AuktorUlrey, 1894[1]
Hitta fler artiklar om djur med

Pristella (Pristella maxillaris) är en fisk i familjen laxkarpar.[1] Den har en nära på genomskinlig muskulatur och arten hittas ibland i bräckt vatten. Den finns i Brasilien, Guyana och Venezuela i nedre Amazonfloden. Normalt blir fisken 4,5 cm lång

Pristella som akvariefisk[redigera | redigera wikitext]

Detta är en inte särskilt krävande art som klarar en stor spännvidd i vattenkemin så länge kvalitén på vattnet är tillräcklig. Den föredrar mjukt, lite surt vatten, och kan även acceptera bräckt vatten. De flesta torrfoder och levandefoder accepteras. En temperatur på 21-28 grader funkar, men den nedre delen av intervallet bör inte användas under en längre tidsperiod. Den övre delen är till för uppfödning, som normalt är oproblematisk. I denna art så kläcks äggen efter runt en dag, och leken är inte särskilt svår, dock behövs kompatibla par.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Pristella maxillaris” (på engelska). Catalogue of Life. Integrated Taxonomic Information System. 2017. http://www.catalogueoflife.org/annual-checklist/2017/details/species/id/cd3386ea0f379953632d1a089315d486. Läst 5 december 2017.