Pristella

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Pristella
Status i världen: Livskraftig (lc)
Pristella maxillaris.jpg
Systematik
Domän Eukaryoter
Eukaryota
Rike Djur
Animalia
Stam Ryggsträngsdjur
Chordata
Understam Ryggradsdjur
Vertebrata
Överklass Benfiskar
Osteichthyes
Klass Strålfeniga fiskar
Actinopterygii
Ordning Laxkarpar
Characiformes
Familj Laxkarpar
Characidae
Släkte Pristella
Art Pristella
P. maxillaris
Vetenskapligt namn
§ Pristella maxillaris
Auktor Ulrey, 1894[1]
Hitta fler artiklar om djur med

Pristella (Pristella maxillaris) är en fisk i familjen laxkarpar.[1] Den har en nära på genomskinlig muskulatur och arten hittas ibland i bräckt vatten. Den finns i Brasilien, Guyana och Venezuela i nedre Amazonfloden. Normalt blir fisken 4,5 cm lång

Pristella som akvariefisk[redigera | redigera wikitext]

Detta är en inte särskilt krävande art som klarar en stor spännvidd i vattenkemin så länge kvalitén på vattnet är tillräcklig. Den föredrar mjukt, lite surt vatten, och kan även acceptera bräckt vatten. De flesta torrfoder och levandefoder accepteras. En temperatur på 21-28 grader funkar, men den nedre delen av intervallet bör inte användas under en längre tidsperiod. Den övre delen är till för uppfödning, som normalt är oproblematisk. I denna art så kläcks äggen efter runt en dag, och leken är inte särskilt svår, dock behövs kompatibla par.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Pristella maxillaris” (på engelska). Catalogue of Life. Integrated Taxonomic Information System. 2017. http://www.catalogueoflife.org/annual-checklist/2017/details/species/id/cd3386ea0f379953632d1a089315d486. Läst 5 december 2017.