Radio Active

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Radio Active är en närradio och sydöstra Skånes största kommersiella radio enligt Sifo 2016 som är baserad i Ystad och startade 10 juni 1995. Deras slogan är "lokal radio på riktigt". Radio Active verkar som en lokalradio med brett spektra av musik, varvat med SOS alarmrapportering, redaktionell bevakning och samarbete med lokala aktörer. Radio Active sänder ofta live från diverse olika evenemang eller enbart för att flytta ut bland lyssnarna. Samverkan med näringslivet, räddningstjänst, polis och diverse föreningar gör att de kan förmedla det mesta. Radio Active är opolitisk och religiöst obunden och förespråkar att lyfta fram det positiva oberoende av ämne.

Radio Active sänder över fyra frekvenser, Simrishamn 102,2 - Tomelilla 93,6 - Sjöbo 107,8 och Ystad 103,9. De har även en app och man kan lyssna över både hemsida och Facebook.

Radio Active drivs av stationschef Annette Claren Jönsson och har ca 11st anställda och med egen produktionsenhet av reklamjinglar för radio, tv och film. Utöver detta finns ett 20-30tal ideella medlemmar med sina specialprogram med allt från rock, dansband, disco, önskeprogram och Rockabilly.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]