Rockos moderna liv

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Rockos Moderna Liv
Genre animerad tv-serie
Skapad av Joe Murray
Antal säsonger 4
Land USA och Sydkorea
Produktion
Producent Joe Murray
Sändning
Originalkanal Nickelodeon
Originalvisning 1993 - 1996
Status Avslutad
Officiell webbplats
IMDb

Rockos Moderna Liv är en amerikansk-koreansk animerad serie som skapats av Joe Murray. Showen sändes under fyra säsonger mellan 1993 och 1996 på Nickelodeon. Serien visades från 18 september 1993-24 november 1996 och repriserades under 2000. Efter att serien avslutats gick många av tecknarna till en annan Nickelodeon produktion, Svampbob fyrkant.

Den dubbade versionen har visats på Nickelodeon, men originalversionen har även visats med svensk text på SVT1 runt millennieskiftet.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Rockos Moderna Liv handlar om den lilla australiska wallabyn Rocko som bor i staden O-Town och jobbar i en seriebutik. Utöver Rocko förekommer flera av hans vänner såsom nötkreaturet Heffer, sköldpaddan Filburt, grannparet Mr och Mrs Bighead samt Rockos pitbull Spunky.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Joe Murray skapade ursprungligen huvudkaraktären Rocko för en opublicerad serietidning i slutet av 1980. Senare lät han motvilligt serien gå till Nickelodeon, som letade efter vassare karikatyrtecknare för deras nya sk Nicktoons. Efter att först ha blivit ratad valde Murray att satsa på ett annat viktigt projekt i form av en independent-film men kort innan inspelningarna inleddes fick han besked om att Nickelodeons ledning hade ändrat inställning och ville ha ett piloavsnitt.

Murray tog också in många nya skådespelare som Tom Kenny och Carlos Alazraqui.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]