Scooby Doo! Mysteriegänget

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Scooby Doo! Mysteriegänget
Originaltitel Scooby-Doo! Mystery Incorporated
Genre Barn
Skapad av Joe Ruby
Ken Spears
Medverkande Frank Welker
Matthew Lillard
Grey DeLisle
Mindy Cohn
Musik Matthew Sweet
Antal avsnitt 52
Längd (per avsnitt) 22 min
Antal säsonger 2
Land  USA
 Sydkorea
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Warner Bros. Animation
Exekutiv producent Sam Register
Producent Mitch Watson
Spike Brandt and Tony Cervone
Distributör Warner Home Video
Sändning
Originalkanal Cartoon Network
Originalvisning 5 april 2010-
Bildformat 1080i (HDTV)

Scooby Doo! Mysteriegänget är en amerikansk-koreansk animerad TV-serie som sänds i Cartoon Network, med start 2010.

Avsnitt[redigera | redigera wikitext]

Säsong Avsnitt Originalvisning
1 Avsnitt 1 "Akta för odjuret underifrån" 5 april 2010 (USA), 1 november 2011 (Sverige)
En slemmutant som lever under Crystal Cove förkapslar alla som kommer i dess väg i en slags slemkokong. Trots att gänget blir varnade för att fortsätta utreda fallet av sina föräldrar och auktoriteter, försöker gänget lösa mysteriet. Samtidigt försöker Velma få Shaggy att vara intimare i deras hemliga förhållande. Daphne antyder också att hon har romantiska känslor gentemot Fred som är omedveten om nästan allt förutom att lösa mysterier och bygga fällor. Efter att mysteriegänget löst fallet med slemmutanten kommer de i kontakt med en mystisk man som kallar sig "Mr. E" och påpekar att de har upptäckt "en sanning som borde ha förblivit begravd" och att "det verkliga mysteriet har bara börjat"
1 Avsnitt 2 "Krypande kreatur" 19 juli 2010 (USA), 2 november 2011 (Sverige)
Gänget får ett paket från Mr. E som innehåller en ny handväska som är gjord i Gatorsburg. De reser till Gatorsburg att undersöka mysteriet med alligatorfolket. Velma blir arg på Shaggy för att han inte har berättat om deras förhållande för Scooby. Efter att gänget tvingas tillbringa natten på ett lokalt hotell löser de mysteriet. Efteråt finner de en lapp från Mr. E i Mysteriebilen berättar att detta mysteriet "är bara början på en pusselbit."
1 Avsnitt 3 "Mysteriet med spöklångtradaren" 26 juli 2010 (USA), 3 november 2011 (Sverige)
Crystal Cove håller på och terroriseras av en mystisk spöklastbil som har varit igång utanför motorvägarna. Samtidigt hjälper Fred sin pappa som för en kampanj för att bli omvald som stadens borgmästare och Daphnes föräldrar försöker ordna en date åt henne med den unge arvingen Stickan Ladderton som är son till en välbärgad stegföretage. Medan allt detta händer stjäls det många kristalldörrhandtag i hela Crystal Cove. Men med hjälp av Mr. E löser gänget mysteriet.
1 Avsnitt 4 "Man krabbans hämnd" 2 augusti 2010 (USA), 4 november 2011 (Sverige)
Under en volleybollturnering nere vid Crystal Cove Beach dyker en jättekrabba upp och attackerar dem som är närvarande. Vilddjuret kidnappar Daphne som placerar Fred i ett tillstånd av total chock så att han inte kan fokusera på mysteriet. Gänget får en gammal tidningsartikel från Mr E. Om fyra barn som försvann i Crystal Cove grottorna många år tidigare. Gänget lyckas fånga "man krabban" och rädda Daphne. När Velma visar henne tidningsartikelen från Mr. E inser Daphne att två av barnen i tidningens foto är samma barn som på bilden i medaljongen hon fann i Crystal Coves grottor.
1 Avsnitt 5 "Mysteriesången" 9 augusti 2010 (USA), 5 november 2011 (Sverige)
Barnen i Crystal Cove förvandlas till monster när en varelse som heter Que Horrifico skrämmer alla vuxna i staden. Velma försöker få Shaggy att sluta säga ordet "typ" så ofta, samtidigt som tvingar honom att börja bära nya byxor. Samtidigt som Fred handleds av ett intelligent barn som hävdar att hon borde studera på universitet. När mysteriegänget försöker stoppa Que Horrifico, finner de sig fångade i ett hus som är till försäljning tillsammans med de "spökifierade" barnen, men gänget blir räddade i sista stund tack vare ett barnprogram
1 Avsnitt 6 "Legenden om Alice may" 16 augusti 2010 (USA), 6 november 2011 (Sverige)
Det finns en ny flicka i Crystal Cove som heter Alice May, och som Fred faller för, mycket till Daphnes irritation. Alice may har visat sig vara ett spöke med ett rykte för att ta killar på balen och får dem att försvinna för alltid. Shaggy står inför dilemmat att antingen gå på balen med Velma eller titta på en Vincent Van Ghoul films maraton med Scooby-Doo. Medan mysteriet fortskrider görs en anslutning görs till Deacon Carlswell Kryparen från Scooby-Doo, var är du! episoden "Jeepers, det är Kryparen". Det finns även en tillbakablick till den gamla serien. Gänget finner också en gammal högstadieårsbok och upptäcker att det fanns en tidigare grupp tonåringar som löste mysterier heter "Mysteriegänget". Episoden avslutar med utseendet på Mr. E mystiska underordnade som avslöjar hans arbetsgivare roll i mysteriet med Alice may. Mr. E sägs ha velat gänget till "börja undersöka det verkliga mysteriet som ligger gömt under Crystal Cove - ett mysterium som ledde till försvinnandet av fyra ungdomar,. Ett mysterium vars tid har kommit för att lösas"
1 Avsnitt 7 "I rädsla för Fantomen" 23 augusti 2010 (USA), 7 november 2011 (Sverige)
Hex Girls, Velmas favorit band, kommer till Crystal Cove för att ge en konsert. Men saker går snett när en ondskefull Fantom attackerar med avsikt att permanent få Hex Girls ur musikbranschen. Samtidigt som Scooby-Doo och Shaggy har en kamp på grund av att Shaggy gick på en bal date med Velma. Scooby går även så långt som att skaffa sig en ny bästa vän: Harry, en buktalardocka. Daphne blir bortförd av Fantomen, vilket får Fred och inse att han har känslor för henne. Samtidigt visar Velma några tecken på svartsjuka gentemot Scooby-Doo.
1 Avsnitt 8 "I Gnomens grepp" 30 aug 2010 (USA), 8 november 2011 (Sverige)
Gänget deltar Royal Knights Fair i Crystal Cove där en ond Gnome är förlamande alla bär pirat dräkter eftersom det är historiskt felaktigt. Velma avslöjar för Daphne och Fred att hon och Shaggy har dejtats i hemlighet. Shaggy fångas av gnomen, och lämnar Velma mycket orolig. Med lite hjälp från Mr. E lyckas gänget rädda Shaggy och lösa mysteriet. Avsnittet slutar med en heltäckt person som stöter ihop med Velma som tappar en ask. Inne asken hittar Velma ett meddelande från Mr. E som uppmuntrar henne att fortsätta sin relation med Shaggy. Åå lappen står det: "Ge inte upp. Allt har hänt förut." Lådan innehåller också en bild av det ursprungliga Mysteriegänget med sin papegoja, professor Perikles, inringad i rött.
1 Avsnitt 9 "Humungonauternas kamp" 6 september 2010 (USA), 9 november 2011 (Sverige)
Två gigantiska monster, namngivna Humungonauter av Sheriff Stone, attackerar Crystal Cove. Humungonauterna angriper fastigheter som ägs ut av försäkringspamparna Max och Jax Minner. Samtidigt snubblar Scooby över en buske och upptäcker Velma och Shaggy kyssandes på en bänk, och upptäcker deras förhållande. Shaggy hamnar i ett dilemma när Velma och Scooby slåss om vem han tycker bäst om och han tvingas fatta beslut. Fred beslutar att gänget ska ha ett namn, "Mysteriegänget"för att hedra dem som kom före dem. Tyvärr beslutar Fred också att gänget ska börja bära laguniformer. Återigen är det Mr. E som ingriper för att hjälpa gänget att lösa mysteriet.
1 Avsnitt 10 "Howl of the Fright Hound" 4 oktober 2010 (USA), 10 november 2011 (Sverige)
Crystal Cove terroriseras av en mystisk våldsam hund. Sheriff Stone skyller omedelbart Scooby-Doo och griper honom. Strax innan händelsen blir gänget introducerat av en gammal klasskamrat till Velma, en nörd som heter Jason Wyatt och som fortfarande förälskad i henne. Gänget besöker Scooby vid Crystal Coves Sinnessjukhus "för kriminellt sinnessjuka" och möter professor Perikles, som ger dem en varning, som är ämnat speciellt för Fred: "Akta dig för dem nära dig!". Den åldrade papegojan sägs ha "den smartaste hjärnan i världen" och visar tydligen ha mystiska krafter eftersom han övertygar en vakt vars elpistol mystiskt har blivit tejpad i hans hand. Efter att ha funnit en del av ett robot ben på brottsplatsen har de bevis nog för att kunna lösa mysteriet och rentvå Scoobys namn. Shaggy inser hur mycket Scooby betyder för honom, och berättar för Velma att han inte är redo att ha en flickvän, Velma blir förkrossad av Shaggys svar. Avsnittet avslutar med nyheten om att professor Perikles flytt från Sinnessjukhuset. Velma får sedan ett SMS från Mr. E berättar gruppen att "följa papegojan".
1 Avsnitt 11 "Det hemliga Serumet" 11 oktober 2010 (USA), 11 november 2011 (Sverige)
En vampyr är lös i Crystal Cove och stjäler vad som verkar vara slumpmässiga objekt. Saker och ting har blivit ansträngda inom Incorporated Mystery, och den här gången är gänget verkligen delat på mitten. Velma vägrar att tala med Shaggy samtidigt som Fred och Daphne börjar växa isär. Flickorna väljer att undersöka separat från pojkarna. Daphne och Velma börjar misstänka att vampyren kan vara Daphnes mamma. Efter att ha fått hjälp av en mystisk man, Daphne räknar ut sambandet mellan de stulna objekt. Gänget förenas slutligen för att fånga vampyren, men Velma förklarar att "vi kanske inte är ett lag längre". Episoden avslutar med gänget återvänder till sina separerade hem. Daphnes medhjälpare visar sig vara Mr. E mystiska underordnade från avsnittet "Legenden om Alice may", och som spionerar på gänget genom kikare. avstånd.
1 Avsnitt 12 "Det Skrikande Vansinnet" 18 oktober 2010 (USA), 12 november 2011 (Sverige)
Efter att mysteriegänget har separerats beslutar sig gänget att gå vidare med sina liv genom att ta en helg för att kolla in ett närliggande universitet, men de tvingas skjuta på sina planer när campuset terroriseras av en mystisk varelse som kallas för Char Gar Gothakon, vars skrik kan förstöra allt i sin väg. Med hjälp av professor Harlan Ellison och professor HP Hatecraft, lyckas de ta reda på varför varelsen är efter professor Hatecraft. Efter att de fångat Char Gar Gothakon, återförenar gänget bara för att finna att Mr. E har lämnat dem en koffert som tillhör Darrow familjen, tillsammans med en anmärkning som läser att den gamla mysteriegänget kanske aldrig har försvunnit om de hade denna koffert i sin ägo. När de öppnar kofferten, visar den sig innehålla en stor del av Crystal Coves historia. Velma uppger att det verkar som en mysterium nu blivit två.
1 Avsnitt 13 "När Cicadorna anfaller" 25 oktober 2010 (USA), 13 november 2011 (Sverige)
Gänget undersöker ett fall efter att Crystal Cove börjar lider av ett angrepp av cikador som attackerar arbetare som arbetar på företaget Destroido, företaget som gör Shaggys och Scoobys favorit snacks. Cikada monstret, tusentals cikador formas till en stor cikada, som hotar att förstöra Mysterie Gänget om de inte lägger ner sin undrsökning på dagen för borgmästare Jones Cicada Creature Festival om de inte slutar utreda. I slutet av avsnittet går Daphne på dejt med Fred till museets fällutställning.
1 Avsnitt 14 "Mysterielösarnas delstatstävling" 5 jun 2011 (USA), 14 november 2011 Sverige
Scooby ligger sjuk i sängen precis innan den stora Mysterielösar tävlingen, Scooby drömmer om att gänget går till tävlingen och samarbetar med kolleger mysterielösarnas hjälpredor Speed Buggy, Jabberjaw, Kapten Grottman och J. Wellington "Mudsy" Muddlemore att rädda sina vänner från den demoniska Lord Infernicus.
1 Avsnitt 15 "The Wild Brood" 10 maj 2011 (2011/05/10), 15 november 2011 (Sverige)
När Fred och Daphne går på sin andra date, skjuter det Daphne i armarna på Odnarb, som är ledare för en Orc motorcykelgrupp som kallar sig för The Wild Brood som har kommit in till stan. När det sker ett inbrott i arsenaldepån stjäls ett farligt vapen.Polisen misstänker The Wild Brood. Det är upp till gänget för att lösa detta mysterium och att rentvå The Wild Brood , och för att hitta den bedragande Orcen .
1 Avsnitt 16 "Afrodites förbannelse" 17 maj 2011 (USA), 16 november 2011(Sverige)
När hela staden Crystal Cove drabbas av Afrodites kärlek , Scooby-Doo och de nyligen förrymda professor Perikles måste rädda gänget och staden från förtrollningen. De bestämmer sig för att arbeta tillsammans, och de lyckas lösa mysteriet. Ed Machine avslöjar för dem att professor Perikles hade baktankar, genom att visa en inspelning av Perikles själv, där han säger att ge Scooby vad han behövde för att slutföra sin hämnd möjligt för honom att leta efter vissa föremål han behövs. Perikles har också ett budskap till Mr. E, där han säger "Nästa steg är ditt, Mr. E".
1 Avsnitt 17 "Flykten från Mysteriegodset" 24 maj 2011 (USA) 17 november 2011 (Sverige)
När gänget går på en strävan att ta reda på vad som hände med den ursprungliga Mysteriegänget grupp på ett av sina sista fall av 75-åriga försvinnande Darrow familjen och deras herrgård, finner de sig fångade i den underjordiska Darrow godset, som är full av booby-fällor. Vad de inte vet är att de inte är ensamma inne i Darrow godset, och att någon försöker döda dem, för att skydda något som det ursprungliga mysteriegänget letade efter. I slutändan löser gänget mysteriet och de samlar en konstig del av en planisfärdisk, som de tror kan vara förbannad och det är i huvudsak en av de viktigaste delarna i detta mysterium, lovar varandra att ta reda på vad exakt är historien bakom det .
1 Avsnitt 18 "Drakens hemlighet" 31 maj 2011 (USA), 18 november 2011 (Sverige)
När utbytesstudenten Mai Le kommer till Crystal Cove, drar hon sin tillgivenhet till Shaggy. En middag hos familjen Blake familjen avbryts av den Röda trollkarlens varning att hålla sig borta från Drakens hjärta som han har svurit att skydda till varje pris. Senare Mai Le och gänget kommit under attack av Vita trollkarlen som är efter Mai Le ring, men den röda trollkarlen kommer till gängets undsättning, men det är för sent att rädda ringen från den Vita trollkarlen. Röde trollkarlen visar sig vara Chen, ägaren av Chens Internet Café och TeHus. Han avslöjar att, nu i besittning av alla fyra ringarna, kan den vita trollkarlen öppna Jade Drakens hjärta, vilket är en ovärderlig rubin. Men allt är inte vad det verkar i detta mysteriet.
1 Avsnitt 19 "Nattskräck" 7 jun 2011 (USA) (Sverige), 19 novmeber 2011
Scooby och Shaggy vinner en uppsatstävling för att äta middag med Vincent Van Ghoul. När de anländer till herrgården, attackeras de av monster som har varit med i Van Ghouls alla filmer. Inte bara det, de blir attackerade av ett monster som kallar sig för Nattskräck, som inte hör till någon av skådespelarens filmer, som säger att han vill döda Van Ghoul. Detta gör att Van Ghoul avslöjar att han hade använt en uppsatstävling för att starta en ny tv-show och att Nattskräck är inte en del av det. De försöker fly bara för att upptäcka de är låsta inne i slottet och kan inte lämna förrän morgonen, Shaggy ringer gänget och de kommer för att hjälpa shaggy och scooby i hopp om att ta reda på varför Nattskräck är ute efter Vincent Van Ghoul.
1 Avsnitt 20 "Sirenens Sång" 14 jun 2011 (USA), 20 november 2011 (Sverige)
Velma känner sig ensam utan gänget eller några vänner. Hon tar emot ett meddelande om att "Fisk monster" har härjat i området runt en övergiven oljeplattform som ägs av Destroido Koncernen. Velma bestämmer sig för att undersöka saken själv. Hon upptäcker då att en sjöjungfru som heter Amy var den som skickade henne meddelandet. Amy berättar för Velma att hon känner henne och att hon behöver hennes hjälp, när fisken monstren kommer från ingenstans och försöka ta Velma. Hon lyckas fly och ber gänget att hjälpa henne med mysteriet. De undersöker oljeriggen, och lyckas fånga fisk monstren. Dessutom, tack vare Amy finner Velma att Angel är inte den hon säger att hon är.
1 Avsnitt 21 "Manticorans hot" 21 juni 2011 (USA), 21 november 2011 (Sverige)
När borgmästare Jones köper ett gammalt persiskt tempel på en mystisk hemsida för Crystal Coves "Läskigt Spökligt Terror Land," han får veta att det finns en Manticora som äter parkens besökare. Med inget annat alternativ, frågar han Fred och gänget för att hjälpa honom fånga Manticoran. Medan gänget utreder fallet, snokar borgmästare Jones runt i Fred rum för delar av planisfärdisken.
1 Avsnitt 22 "Huvud lös vålnad" 28 Jun 2011 (USA), 22 november 2011 (Sverige)
När Fred favorit äventyrare, Dr Rick Spartan, börjar undervisa i biologi klassen på Crystal Cove högstadium, får gänget att träffa honom. Efter att Fred och spartan har haft ett långt samtal, bjuder Spartan in mysteriegänget på middag i hans hus. ISpartan hus, visar han Fred sin senaste upptäckt, ett hemsökt krympt huvud. Men när det huvudlösa kroppen visas och hotar att driva Spartan tills han dör, beslutar gänget att hjälpa Spartan att hitta ett sätt att bryta den ändlösa förbannelsen. Samtidigt som Shaggy och Velma försöker återuppväcka deras förhållande, men Velma säger att hon inte längre har samma känslor för Shaggy som hon en gång hade.
1 Avsnitt 23 "Det spökar i Crystal Cove" 5 juli 2011 (USA),23 november 2011 (Sverige)
Freds pappa attackeras i sitt hem av en okänd skuggfigur, och gänget måste gå till botten med mysteriet. Gänget upptäcker en andra bit av planisfärdisken som borgmästaren gömmer, och konstaterar att Perikles bär ansvaret för attackerna mot borgmästaren. På frågan om borgmästarens bit av planisfärdisken, säger borgmästaren att Perikles stal den från honom för länge sedan.
1 Avsnitt 24 "Domare död" 12 juli 2011 (USA), 24 november 2011 (Sverige)
Medan gänget och sheriff Bronson Stone jagar Piraya-geten kommer spöket från stadens bästa sheriff Iron Williamson (alias Domare död) tillbaka från sin grav för att göra så att Sheriff Stone får sparken från sitt jobb. Domare död fångar Crystal Coves främsta brottslingar, inklusive Piraya-geten, vilket gör att Sheriff Stone får sparken. Gänget fångar slutligen domare död och löser mysteriet. Fred frågar sin pappa om han är stolt över honom för att lösa mysteriet, men borgmästare Jones svarar nej. Fred och Daphne går sedan till Musselkabinen och Fred förklarar för Daphne att hon är den enda som verkligen förstår honom. Han frågar därefter henne att gifta sig med honom efter gymnasiet. Daphne säger ja.
1 Avsnitt 25 "Pawn of Shadows" 19 juli 2011 (USA), 24 november 2011 (Sverige)
Gänget blir attackerade av en högteknologisk lönnmördare som kallas sig för Obliteratrix, som berättar för dem att de alla måste dö. Detta leder gänget till att undersöka vidare med mysteriet med den fördömda skatten med hjälp av professor HP Hatecraft (som misstänker att hans rival Regina Wentworth kan vara Obliteratrix.) Längs vägen upptäcker de att mysteriemaskinen är förstörd. I slutändan kommer Angel Dynamite (Cassidy Williams)och fångar Obliteratrix och de kan lösa mysteriet. Plus, en okänd för gänget, en mystisk varelse som heter "Odjuret av Crystal Cove" dyker upp ur skuggorna, och säger att i slutändan kommer förbannelsen sluta med dem.
1 Avsnitt 26 "Alla är rädda för odjuret" 26 juli 2011 (USA), 24 november 2011 (Sverige)
Gänget går efter den fördömda skatten av Crystal Cove, men stoppas av "odjuret av Crystal Cove". Som mysterium fortskrider, människor avslöjas för vem de verkligen är och professor Perikles stjäl båda delarna av planisfärdisken. I slutet av avsnittet när mysteriet är löst, faller gänget isär på ett tragiskt sätt. Fred lämnar gänget för att leta efter sina riktiga föräldrar, och bryter förlovningen med Daphne, medan Shaggys föräldrar väljer att skicka honom till militärskola och sedan skicka Scooby till en "trevlig" bondgård. Allt verkar förlorat för mysteriegänget, men Scooby som är rasande på professor Perikles, lovar att föra gänget ihop så att de kan fortsätta jakten efter Perikles och planisfärdiskarna.

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]