Skansen-Akvariet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ej att förväxla med Aquaria vattenmuseum.
Skansen-Akvariet
Skansenakv lemurer.jpg
Lemurer och besökare i Skansen-Akvariet
Fakta
PlatsSkansen, Djurgården, Stockholm
LandSverige Sverige
ÄgareJonas Wahlström som äger (Skansen-Akvariet AB)
Koordinater59°19′29″N 18°06′13″Ö / 59.32472°N 18.10361°Ö / 59.32472; 18.10361
Övrigt
WebbplatsSkansen-Akvariets webbplats
Hitta fler artiklar om djurparker med

Skansen-Akvariet är ett tropikhus med regnskogsmiljöer och akvarium, beläget på Skansen i Stockholm. Ägare och föreståndare är Jonas Wahlström.

Skansen-Akvariet är känt för ringsvanslemurerna som hoppar fritt bland besökarna. Där finns även arter av ormar, spindlar, sköldpaddor och primater, samt kubakrokodiler.

Skansen-Akvariet ligger inne på Skansens område och för att komma in måste man först betala inträde på Skansen, och därefter entrén för akvariet. Entréavgiften finansierar drift och underhåll av Skansen-Akvariet.[1]

Den 20 augusti 2019 inträffade en incident då en äldre man blev biten av en av kubakrokodilerna under en fest i lokalerna. Mannen skulle hålla ett tal och klättrade då upp på en avsats intill kubakrokodilernas inhägnad. För att hålla balansen höll han i glasskivan som skiljer inhägnaden och publiken åt, och råkade få in armen ovanför glaset varvid en krokodil hoppade upp och bet mannen.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Varför en extra entré?”. Skansen-Akvariet. 4 april 2017. https://skansen-akvariet.com/varfor-en-extra-entre. Läst 18 oktober 2018. 
  2. ^ Makar, Maria; Söderlund, Andreas; Claesson, Frida (20 augusti 2019). ”Man biten av krokodil på Skansen”. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-biten-av-krokodil-pa-skansen. Läst 21 augusti 2019. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]