Starcraft: Ghost

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
StarCraft: Ghost
OriginaltitelStarCraft: Ghost
UtvecklareBlizzard Entertainment
GenreTredjepesonsskjutare
FormatEj offentliggjort.
Datorspelsportalen

StarCraft: Ghost var en tredjepersonsskjutare under utveckling[när?] av Blizzard Entertainment. Blizzard lanserade den första informationen om spelet 2002, men den 24 mars 2006 tillkännagav man att utvecklingen av spelet "lagts på is på obestämd tid"[1].

Handlingen utspelar sig 4 år efter Brood War, alla raser har återvänt till sina ursprungliga planeter - Protoss till Shakuras, ledda av Praetor Artanis där de återuppbygger sin civilisation, "The Terran Dominon" har flytt tillbaka till Korhal, ledda av Kejsaren Arcturus Mengsk, och svärmen har återvänt till Tarsonis.

Zergs drottning, "The queen of blades", Sarah Kerrigan har inte hörts av sen krigets slut, och någon större aktivitet hos Zerg har inte registrerats. Liksom Zerg, har protoss inte heller upprätthållit någon större kontakt och är därför inte helt avslöjande om sina aktiviteter. Terran har i hemlighet utvecklat Ghost-agenterna till att bli Psykiska och fysiska underverk, en av dessa går under kodnamnet "Nova" och tillhör "Nova-Gruppen".

Spelaren kontrollerar denne kvinnliga ghost-agent kallad Nova. Det är också planerat att i spelet kunna: Kalla in luftunderstöd, styra ett flertal fordon som till exempel Vulture och utnyttja sina förmågor som ghost. Blizzard har också lagt till vissa nya vapen, utöver det klassiska ghostvapnet i ursprungliga StarCraft får man också ha raketgevär, eldkastare och gauss-rifle, som är en form av automatgevär.

En del ändringar har också gjorts sen StarCraft och dess expansionspaket, till exempel har Blizzard bytt utseendet på den minsta zergenheten - Zergling och den största: Ultralisk. Den anledning som krockar med Starcrafts historia är följande:

Zerg har sedan sin flykt från sin hemplanet Char infogat nya krigare i svärmen bland annat Zerglingen, som ursprungligen hette "Zz'gashi Dune-runner". Zergs Zergling och Hydralisk har i det ursprungliga StarCraft väldigt lika huvuden, när deras ursprungliga raser inte hade något gemensamt, levandes på totalt olika planeter. En teori är att Blizzard vill rätta till det felet. Fotnot: Dock så är det fullt möjligt för konvergent evolution att ske, så det behöver inte nödvändigtvis vara något fel på Zerglings samt Hydraliskernas liknande morfologiska drag. Zergs varelser har trots allt väldigt liknande livsstil gentemot varandra.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Blizzard Postpones StarCraft: Ghost Indefinitely, GameSpy 24 mars, 2006 (hämtad 25 mars, 2006)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]