Swift Xi

Från Wikipedia
Swift Xi Inc.

Swift Xi huvudkontor i Kobe, Japan, Kobe.
TypPrivatägt företag
HuvudkontorJapan Kobe, Japan
NyckelpersonerHiro Matsushita (Styrelseordförande, VD)
Nick Barua (COO)[1]
Kenji Fukuoka (Styrelse)
BranschLuftfart
Rymdfartsindustri
ProdukterDrönare (luftfarkost)
Informationsteknik
Robotik
Swift020/021
Historik
Grundat2018
Struktur
ModerbolagSwift Engineering 60%
DotterbolagInternational Drone Academy (IDAC)[2]
Övrigt
SloganAccelerating Social Innovation
WebbplatsSwift-Xi.com

Swift Xi (japanska:スウィフト・エックスアイ株式会社) är ett amerikanskt-japanskt samriskföretag bildat av Swift Engineering och Kobe Institute of Computing, med säte i Kobe i Japan[3]. Företaget tillhandahåller data, logistik och drift av autonoma och robotteknologier.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Den 13 april 2018 samarbetade Swift Engineering ett San Clemente, Kalifornien-baserat innovationsföretag (60% ägande) med "arbetsklar" professionell IT- personnel Graduate School Kobe Institute of Computing baserat i Kobe.[4][förtydliga] Swift Engineering har en 35-årig historia av design, konstruktion och byggnadsarv i intelligenta system och avancerade fordon, inklusive autonoma system, helikoptrar, ubåtar, rymdfarkoster , markfordon, robotik och avancerade kompositer med huvudkontor i Kalifornien. Moderbolaget till Swift är Matsushita International Corp som ägs av Hiro Matsushita.

Nyckelpersoner[redigera | redigera wikitext]

Hiro Matsushita[redigera | redigera wikitext]

Ordförande och VD för företaget är Hiro Matsushita, en tidigare Champ car-förare och barnbarn till Konosuke Matsushita, grundaren av Panasonic.

Nick Barua[redigera | redigera wikitext]

En affärsman och fysiker, Nick Barua, har varit COO för företaget sedan 2018. Efter att ha tagit en BSc-examen i fysik från Yale University, gick Barua på California Institute of Technology och tog en MSc i astrofysik innan han började på Lyndon B. Johnson Space Center (JSC) som fysiker. Han bor för närvarande i Japan och har några ledande befattningar inom flyg-, telemedicin- och utbildningsindustrin.[5]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]