Tältprojektet (2000-tal)

Från Wikipedia

Tältprojektet (ej att förväxla med 1977 års ursprungliga Tältprojektet) var en musik- och humorföreställning som i två års upplagor turnerade runt i Sverige i ett stort cirkustält sommaren 2004 respektive 2005.

Delvis inspirerat av och delvis parodierande det ursprungliga proggprojektet Tältprojektet – Vi äro tusenden 1977 turnerade dessa opolitiska underhållningsproduktioner till några större svenska städer med en blandning av humorsketcher – bland annat en parodi på Sveriges Televisions barn-tv-serie Fem myror är fler än fyra elefanter – och musiknummer och möttes av genomgående positiva recensioner. Showen producerades av bolaget Wonder med Vicky von der Lancken och Robert Gustafsson i samverkan med Ema Telstar och visades båda åren i inspelade versioner på TV 4.

Produktioner[redigera | redigera wikitext]

I 2004 års produktion, med premiär 7 juli på Heden i Göteborg, medverkade Robert Gustafsson, Johan Rheborg, Lena Philipsson, Magnus Uggla, Cecilia Frode och orkester.[1] För regin stod Thomas Alfredson och Hans Marklund (även koreografin). Turnén sträckte sig även till Kalmar, Varberg och Stockholm.

I 2005 års produktion, med premiär på Heden i Göteborg 4 juli, medverkade utöver Robert Gustafsson och Johan Rheborg även Martin Stenmarck, Charlotte Perelli och Sissela Kyle i regi av Walter Söderlund.[2] Detta år gästades även Malmö utöver Kalmar, Varberg och Stockholm.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]