The Annoying Orange

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Annoying Orange
OriginaltitelThe Annoying Orange
GenreSitcom
Skapad avDane Boedigheimer
RegissörRobert Jennings
Kevin Brueck
MedverkandeDane "Daneboe" Boedigheimer
Robert "Bobjenz" Jennings
Kevin Brueck
Aaron Massey
Justine "iJustine" Ezarik
Kevin "Nalts" Nalty m.fl.
MusikDane Boedigheimer
The Convictions
Emma Kenny
Event Banditt
Kevin McLeod
Ljudeffekter från Ilife
Antal avsnitt115
Längd (per avsnitt)Mellan 1 och 6 minuter
Antal säsonger4
LandUSA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagGagfilms
Roman-5 Studios
10th Cross Entertainment
Wicked Awesome Films
Sändning
OriginalkanalYouTube
Originalvisning2009-
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

The Annoying Orange (översatt på svenska: Den irriterande apelsinen), är en amerikansk komediwebbserie skapad av Dane Boedigheimer. De första avsnitten i serien laddades upp på YouTube den 9 oktober 2009 av Dane Boedigheimer under användarnamnet Daneboe. Den 11 januari 2010 skapade Boedigheimer en ny youtubekanal som hette The Annoying Orange och har sedan dess fortsatt med att publicera avsnitten där istället.[källa behövs] Kanalen The Annoying Orange hade över 11,4 miljoner prenumeranter den 25 september 2022.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien handlar om en människoliknande apelsin som heter The Annoying Orange (ofta bara kallad för Orange) som väldigt ofta irriterar andra människoliknande frukter genom att berätta dåliga skämt och leka med deras namn. Avsnitten brukar oftast avslutas med att en kökskniv dödar offren. Orange försöker dock alltid varna dem från kniven genom att säga "Knife!" men offren hinner aldrig rymma.

Figurer i serien[redigera | redigera wikitext]

  • Orange: Orange är en människoliknande apelsin, och huvudpersonen i serien. Han brukar väldigt ofta irritera andra människoliknande frukter, även om det inte är med avsikt. Orange brukar oftast stå på en köksbänk tillsammans med sin kompis Pear. Varje gång man nämner att han är irriterande svarar han alltid "Nej! Det är jag inte, jag är en apelsin". Till skillnad från vad andra frukter tror har Orange ingen kontroll över om han är irriterande eller inte.
  • Pear: Pear är ett päron som oftast brukar stå på samma köksbänk som Orange. Han är vän med Orange men kan dock fortfarande bli irriterad på honom.
  • Passion Fruit: Passion Fruit (ofta bara kallad för Passion) är en passionsfrukt som Orange är förälskad i, Orange och Grapefruit brukar oftast bråka om vem som ska få henne. Passion Fruit har en tvillingsyster som heter Mandy som är förälskad i Pear.
  • Midget Apple: Midget Apple är ett litet rött Red Delicious-äpple. Han tycker inte om att bli kallad för Midget Apple utan föredrar att bli kallad för Little Apple istället.
  • Marshmallow: Marshmallow är en liten och barnslig marshmallow med väldigt ljus röst. Marshmallow är oftast glad och lycklig och hävdar att han älskar hundvalpar, enhörningar, kaniner, moln, kattungar och regnbågar. Eftersom Marshmallows ljusa röst vet människor inte exakt vilket kön Marshmallow är.
  • Grapefruit: Grapefruit är en grapefrukt och är Oranges ärkefiende eftersom de brukar bråka med varandra. Grapefruit brukade vara fiende till alla frukter i köket men är nu mer som en vän i de nyare avsnitten.

Övriga figurer[redigera | redigera wikitext]

  • Grandpa Lemon: Grandpa Lemon är en gammal citron med dålig hörsel, dåligt minne och kan somna in när som helst.
  • Knife: Knife är en kökskniv som ofta brukar döda andra frukter.
  • Liam the Leprechaun: Liam the Leprechaun är en pyssling. Han dyker upp i avsnittet "Luck o' the Irish" den 12 mars 2010 som en vresig magisk pyssling som förlorar sin kittel med guld till Orange. Han krossas av sin egen kittel med guld i slutet av avsnittet men har kommit tillbaka i senare avsnitten. Liam the Leprechaun har också en egen youtubekanal.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Figur Skådespelare
Orange Dane Boedigheimer
Pear Dane Boedigheimer
Midget Apple Dane Boedigheimer
Marshmallow Dane Boedigheimer
Passion Fruit Justine Ezarik
Grapefruit Robert Jennings

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, The Annoying Orange, tidigare version.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]