The Annoying Orange

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Annoying Orange
Originaltitel The Annoying Orange
Genre Sitcom
Skapad av Dane Boedigheimer
Regissör Robert Jennings
Kevin Brueck
Medverkande Dane "Daneboe" Boedigheimer
Robert "Bobjenz" Jennings
Kevin Brueck
Aaron Massey
Justine "iJustine" Ezarik
Kevin "Nalts" Nalty m.fl.
Musik Dane Boedigheimer
The Convictions
Emma Kenny
Event Banditt
Kevin McLeod
Ljudeffekter från Ilife
Antal avsnitt 115
Längd (per avsnitt) Mellan 1 och 6 minuter
Antal säsonger 4
Land USA
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Gagfilms
Roman-5 Studios
10th Cross Entertainment
Wicked Awesome Films
Sändning
Originalkanal YouTube
Originalvisning 2009-
Externa länkar
IMDb

The Annoying Orange, (sv. Den irriterande apelsinen) är en amerikansk webbserie skapad av Dane Boedigheimer. Det första avsnittet av serien laddades upp på YouTube den 9 oktober 2009. De första avsnitten var först upplada på Boedigheimers YouTube-kanal under namnet Daneboe och fick mer än tio miljoner visningar. Efter framgångarna i serien, skapade han en kanal som är dedicerad till The Annoying Orange den 11 januari 2010.

I juni 2011 är kanalen rankad som den åttonde mest kommenterade och 30:e mest sedda, med mer än 2 miljoner prenumeranter.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien är centrerad kring en människoliknande apelsin som heter The Annoying Orange, som ofta kallas för "Orange".

Orange finns på en köksbänk, som han delar med sin bästa vän Pear, ett päron. Andra frukter på disken inkluderar Passion, som är en kvinnlig passionsfrukt, Grapefruit, den "tuffa" killen i köket, ett litet äpple känd för alla som Midget Apple som är ett Red Delicious-äpple, en liten marshmallow (med samma namn), och en äldre citron som heter Grandpa Lemon. De flesta episoder består av Oranges häcklande andra karaktärer, varav den sistnämnda blir ofta irriterad och träffa en plötslig och ohygglig slut, oftast genom urtagning med en kockkniv (även om redskap som används för att skära upp dem varierar från en mixer till en leksak lyckohjul). Komiskt, försöker Orange att varna dem om det innan det händer, genom att blurting ut vapnet-i-användning, till exempel "Knife!".

Orange har flera återkommande stilar. Han börjar ofta en episod genom att säga "Hej, (namn på tecknet)!" tills de blir frustrerad nog att svara, och ofta hänvisar till nämnda karaktär som en lek på objektets namn eller utseende. Han använder olika taktiker irriterande, oftast genom att berätta oförskämd och kränkande skämt, rapningar, och göra barnsliga ljud med tungan. Apelsin har ett skriande skratt så irriterande som hans röst, och han ofta berättar föremål som han irriterar, "Du är ett äpple!" om han inte gillar dem.

Vid att animera karaktärerna, överlagrar Boedigheimer rösten skådespelarens ögon och mun till objektet de spelar. Till exempel använder Boedigheimer sina egna ögon och mun att spela både Apelsin och Päron (även om Apelsins mun har ändrats något, så att den har en distinkt orange nyans till det, medan färgen på Päron mun är ojusterad) och gör samma sak för alla gäster aktörer som röst i animerade figurer.

Karaktärer i serien[redigera | redigera wikitext]

  • Orange: Apelsin är huvudperson i serien, som visas i varje avsnitt sedan serien startade den 9 oktober 2009. Han har gula tänder, grå ögon, och ett skriande skratt. Hans standardsvar, yttrandes efter att ha tagits till svars för att han är så irriterande, är "Nej, jag är inte. Jag är en apelsin!". Boedigheimer beskriver karaktären som en sammansättning av människor i sitt liv, säger "Alla känner någon som han: De behöver inte lyssna, de är irriterande, och samtidigt som de är älskvärda".
  • Pear: Päron gör sitt första (om än korta) framträdande i pilotavsnittet, innan han blev en återkommande karaktär från avsnittet "Passion av frukt" och framåt. Han är en päron som bor på samma köksbänken som Apelsin, hans bästa vän. Trots deras vänskap, är han ofta störd av Apelsin, till den punkt där han först vill dö, men han vänjer säg till Apelsins upptåg efteråt. Han är en mycket snäll karaktär som försöker hjälpa andra att behålla kontrollen, och skildras som mer intelligent än Apelsin.
  • Passion Fruit: Passionsfrukt (röst av iJustine), eller helt enkelt "Passion", dök den 19 februari 2010 i "Passion av frukt". Passion är kränkt av täta förolämpningar och försöker lösa problem för att stoppa Apelsin från att vara irriterande och grälar på andra karaktärer. Orange är förälskad i henne utan hennes kännedom. Passion har en tvillingsyster som heter Mandy, som är förälskad i Päron.
  • Midget Apple: Dvärgäpplet först sågs i episoden "Crabäpplet". Även här spelas rösten av Dane Boedigheimer, han är ett litet äpple. En vän till Apelsin, Päron, Passion, och särskilt Marshmallow, han ogillar att kallas "Dvärgäpplet" och föredrar termen "Lilla Äpplet".
  • Marshmallow: Marshmallow är en liten, barnslig och gnisslande marshmallow som blir vän med Apelsin. Marshmallow framställs oftast som glad och lycklig, och hävdar att han älskar "valpar, och enhörningar och kaniner och regnbågar, och moln, och kattungar och kaniner och regnbågar". Tecknet ger betydande skador på hans kropp, till exempel från nedskärningar, eld och kasta stjärnor, och dyka i stort sett oskadd. Marshmallow kan också nysa glitter och kommer att explodera om han är tillräckligt arg. Marshmallows kön har avslöjats, i avsnittet Annoying Orange: Theme Song Attack! där det sägs "He (han)'s so cute)".

Återkommande karaktärer[redigera | redigera wikitext]

  • Grapefruit: Grapefrukt (spelad av Robert Jennings), visas först i "Passion av frukt" som är Apelsins ärkefiende. Han engagerar sig ofta i förolämpningar med Apelsin. Karaktären dödas med kniv i debuten, men blev en återkommande karaktär efter att återuppstå som en del av Frankenfruit monster i Frankenfruit.
  • Grandpa Lemon: Farfar Lemon, (spelad av Kevin Brueck), är en gammal citron som är senil och har en vana att somna när som helst på bara en sekund. Första framträdande är i "Farfar Citron" den 4 juni 2010, ​​han är oberörd av Oranges glåpord på grund av hans senilitet och vana att sova. Skuren på mitten med Kniv i debuten, blir han en del av Frankenfruit monstret i Frankenfruit, bara för fd att falla isär, återuppväcka honom i hans tidigare tillstånd.
  • Knife: Kniv, (spelad av Kevin Nalty), är ursprungligen infördes helt enkelt som ett köksverktyg i Irriterande Apelsinen. Han visas då Apelsin tillkännager sin närvaro, fortsätter att skära upp den andra frukter och grönsaker. Hans första framträdande som en karaktär i "Ingen mer Mr Kniv". Kniven är visat sig vara i strid med hans roll i serien, hatar sitt liv på grund av hur han används. Hans dödsfiende är en knivslip på grund av smärtan som knivslipen gör mot honom.
  • Liam the Leprechaun: Pysslingen Liam, (spelad av Robert Jennings), visas först i "Tur för den irländska" den 12 mars 2010 är en vresig magisk pyssling, som förlorar sin kittel med guld till Orange. Han krossas av sin kittel med guld vid slutet av episoden, men har kommit tillbaka i flera episoder och är också titel karaktären i en spin-off på serien i sin egen YouTube-kanal.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]